Flakkeenieuws.nl

  • Kilometers file door kapotte Haringvlietbrug
    Automobilisten op de A29 hebben donderdagmorgen 26 april 2018 lange tijd vast gestaan vanwege een defect aan de Haringvlietbrug. Omstreeks 10:30 uur ontstond er op de A29 in beide richtingen een kilometerslange file. Monteurs hadden rond 11:15 uur de storing opgelost.
  • Inventarisatie van uniek, karakteristiek en veelzijdig gebied op de Kop van het eiland
    Van Punt-West tot aan Havenhoofd, op de Kop van Goeree-Overflakkee, ligt in de binnenduinrand een (inter)nationaal zeer fraai en uniek zandwallen- en schurvelingenlandschap. Actief beheer en onderhoud zijn belangrijk om dit cultuurhistorisch waardevolle landschap in stand te houden.
  • Met de sloep naar de zeehonden in het Grevelingenmeer
    In het grootste zoutwatermeer van Europa, de Grevelingen leven ruim 100 zeehonden. Dit zijn vooral gewone zeehonden, gemixt met enkele grijze zeehonden. In de open sloep van Staatsbosbeheer varen ze binnenkort naar de zeehondenkolonie.

Nieuws

Op 29 april is er MuziekCafé op zondagmiddag in de foyer van het Diekhuus met Woodwind. Deze voorstelling was eerst op 11 februari maar vanwege ziekte werd het optreden afgezegd. In de jaren '70 verzorgde de country rockband Woodwind vele succesvolle optredens. De leden verloren elkaar uit het oog en kwamen elkaar decennia later weer tegen. Het repertoire bestaat uit vele bekende nummers van o.a Crosby, Stills, Nash & Young, maar ook Eagles, John Denver, CCR, JJ Cale, John Fogerty en vele andere rock-, folk, en countryartiesten. De magie van de jaren '70 is nog steeds aanwezig.Tijdens het optreden van Woodwind kunt u gewoon een hapje & drankje bestellen aan de bar. Zanger/gitarist Aart de Baat / bassist Bert Batenburg / drummer Ab Reedijk / multi-instrumentalist en zanger Bas Riedé / gitarist en zanger Adri van der Burg

20180211 afb MuziekCafe Woodwind

Stichting ZIJN – Diekhuus
Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
€ 9,00 / tot 12 jaar € 4,50 / Foyer / 15.00 uur
reserveren www.hetdiekhuus.nl

 

Zingend de meivakantie in met Dirk Scheele
Ouddorp – Ook in de meivakantie heeft strandtheater Houten Kaap in Ouddorp weer diverse leuke voorstellingen en shows voor het hele gezin op het programma staan. De vakantie wordt muzikaal ingeluid door niemand minder dan Dirk Scheele! Op verzoek speelt hij zijn leukste liedjes voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar. Op donderdag 3 mei wordt er gelachen, gegriezeld en gegoocheld tijdens de familieshow van 5-voudig Nederlands Kampioen goochelen, Hilbert Geerling. Twee dagen later maakt theatergroep Koek en Ui het publiek aan het lachen met hun komische kindervoorstelling.

20180503 afb kindertheater HoutenKaap400

Het Muziekgebouw organiseert het Projectorkest als onderdeel van de jaarafsluiting op zaterdag 9 juni in het Diekhuus.
Alle instrumenten, strijkers, blazers, tokkelinstrumenten of slagwerkers kunnen meespelen onder leiding van dirigent Wim Soeters. Als basis dient het muziekensemble dat hij op vrijdagavond onder zijn hoede heeft. Wim Soeters is een zeer ervaren dirigent en arrangeur die voor iedereen een plekje in het projectorkest maakt. Daarom is elke muzikant met enige ervaring is welkom. We heten ook heel graag mensen en kinderen buiten het muziekgebouw welkom. De deelname is gratis.

Er zijn vier repetities gepland op vrijdagavond van 18:30 tot ca. 19:30 uur in zaal 6 van het Diekhuus.
De data van deze repetities zijn: 18 en 25 mei, 1 en 8 juni.

20180426 afb Muziekorkest

Meerdere keren per jaar krijgen de leerlingen van het Muziekgebouw GO gelegenheid een concert te geven voor publiek. Optreden in een zaal en spelen voor publiek vormen, evenals samenspel, een waardevolle toevoeging aan de muziekopleiding bij het Muziekgebouw. Ook is het een mooie gelegenheid voor u of uw kind om te komen kijken en luisteren of het bespelen van een instrument ook iets voor u is! Op vrijdagavond 20 april is het de beurt aan de pianoleerlingen van de docenten Piet Westhoeve, Paul Stark en Eline de Gast in de prachtige Rabobankzaal van het Diekhuus. Van beginners tot gevorderden zullen hun muziekstukken, zowel licht en klassiek, op de piano laten horen. Verschillende stukken uit de methodeboeken van Hall Leonard zullen gespeeld worden. Ook wagen al een aantal leerlingen zich aan het ‘echte’ pianorepertoire. Rebekka van Rossum speelt het stuk ‘I Giorni’ van de Italiaanse componist Einaudi, muziek op bij weg te dromen!

logo MuziekGebouwGO

Subcategorieën

Back to Top