Flakkeenieuws.nl

  • Brand aan de Kaai in Oude-Tonge
    Een stralende zaterdagmorgen werd 24 februari 2018 flink verstoord door een brand aan de Kaai in Oude-Tonge. Omstreeks 08:35 uur werd de brand ontdekt bij een woning. Vrij snel was duidelijk dat de brand met meerdere brandweereenheden moest worden bestreden.
  • Vijftien jaar cel voor gruwelijke martelingen op Goeree-Overflakkee
    De rechter heeft straffen tot vijftien jaar cel opgelegd voor een reeks gruwelijke martelingen op Goeree-Overflakkee. De rechter sprak van sadisme en van geweld dat te bizar voor woorden is.
  • Feestelijke eerste paal Nul op de Meter woningen
    Op dinsdag 20 februari 2018 was het zover; de feestelijke eerste paal van de Nul op de Meter woningen, te realiseren aan de Oranjelaan in Herkingen en de Margrietlaan en het Korteweegje in Dirksland. Onder toeziend oog van vele belangstellenden sloegen Burgermeester Grootenboer en directeur-bestuurder Gert-Jan van der Valk in de heistelling aan het Kortevliet te Dirksland de eerste paal.

Nieuws

Sommelsdijk, Stichting Kunst en CultuurEducatie (KCE) Goeree-Overflakkee organiseert op maandagavond 5 maart een lezing over de Hollandse meesters die al eeuwen in Rusland wonen en tijdelijk even terug zijn in Amsterdam. Hoe zijn de schilderijen van Rembrandt en Jan Steen in Rusland gekomen? Deze en andere vragen zullen beantwoord worden tijdens deze lezing. Daarbij komen in vogelvlucht de geschiedenis van de kunsthandel en het verzamelen van kunst aan de orde. Daarnaast wordt een beeld gegeven van de tentoonstelling in Amsterdam, waarbij u enkele ‘kijktips’ krijgt om meer uit uw bezoek te halen, dat volgens het museum “een feest van herkenning” zal worden.

201802 KCE Oogappels van de tsaren400

20180221 afb poster filmRams Overkant

Sommelsdijk - Heel de dag hard werken en geen tijd het Streekmuseum te bezoeken? Kom 15 februari ’s avonds naar de avondopenstelling in het Streekmuseum en ervaar de nieuwe Virtual Reality beleving over de watersnood van 1953. Ook worden diverse filmpjes van de watersnood vertoond. Ondermeer de films van de Boomsma’s.
Openingstijden Het museum in de Kerkstraat van Sommelsdijk opent donderdagavond 19:00-21:30 uur zijn deuren. De rest van de maand is het museum geopend op de middagen van de woensdagen, donderdagen en vrijdagen. Deze extra openingstijden duren tot 1 maart. Vanaf 1 maart gelden de reguliere openingstijden en is het museum ook dinsdag en zaterdag geopend.

Je bent jong en je wilt wat op Goeree-Overflakkee? Bezoek dan de politieke pizza-avond in het Diekhuus. Woensdagavond 7 februari tussen zes en half acht praten we daar over de gemeenteraadsverkiezingen en eten lekkere pizzapunten. Laat ons weten als komt?
Wat gaat goed of wat kan beter voor jongeren op Goeree-Overflakkee? Heb je een goed idee? Of deel je een onvoldoende uit? Op de pizza-avond nemen we de tijd om daarover met elkaar te praten. En we schrijven de punten op, die er volgens jullie toe doen. In het verkiezingsdebat zullen we ze voorleggen aan de politieke partijen. De avond wordt gehouden ter voorbereiding van de verkiezingen op 21 maart en het Diekhuus-verkiezingsdebat van 14 februari. De werkgroep verkiezingsdebat van Stichting ZIJN verzorgt de organisatie samen met het JAC. Telefoon(0187) 48 24 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

20180207 afb pizzaavond diekhuus400

Subcategorieën

Back to Top