Vijf maanden geleden stond hij nog in de finale van Holland’s got talent en aankomend weekend is hij te bewonderen in Strandtheater Houten Kaap in Ouddorp. Timon Krause, de jongste mentalist die ooit de Nostradamus d’Or won, zal dit keer geen jury van bekende Nederlanders, maar het publiek versteld laten staan!

20171110 afbTimonKraus HoutenKaap

 

Wij stelden hem vijf vragen:

1. Wat is een mentalist?
”Een mentalist is een artiest die entertaint door je gedachte te lezen en je denkproces te beïnvloeden. Ik kan bepaalde acties voorspellen, je pincode raden en je beslissingen beïnvloeden”.

2. Hoe ben je een mentalist geworden?
“Al op mijn twaalfde heb ik geleerd hoe je iemand kan hypnotiseren. Nadat ik een hypnotiseur zag optreden, besloot ik dat ik dit ook wilde leren. Ik heb een reis om de wereld gemaakt om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb op mijn 16e mijn eerste boek gepubliceerd”.

3. Wat is het verschil tussen en mentalist en een illusionist?
“ We zijn beide entertainers, maar een illusionist manipuleert voorwerpen (zoals ballen, kaarten, mensen) en een mentalist manipuleert je geest”.

4. Hoe doe je dat dan?
“Gedachtelezen is geen telepathie. Bij gedachtelezen gebruik je technieken uit de psychologie, klassieke magie, acteren, hypnotiseren en in mijn geval ook filosofie. Het beste advies wat ik je kan geven als je zelf een mentalist wil worden is nieuwsgierig zijn!”

5. Waar kennen we jou van?
“ Ik heb meegedaan aan Holland’s Got Talent dit jaar en stond in de finale. Ook heb ik een prijs gewoon in Las Vegas met de ‘Penn&Teller Fool Us’ en ik heb meegedaan aan de ‘Worlds Championships of Magic’. Ik sta nu regelmatig in theaters over heel de wereld”.

En jij kunt hem zien! A.s. vrijdag 10 november om 20.00 uur in Strandtheater Houten Kaap in Ouddorp.
Zijn magische show Mindgames is een spektakel waar jong (vanaf 10 jaar) en oud met veel verbazing van zal genieten. Hij combineert magie, gedachtelezen, comedy en live muziek in een verrassende avondshow. In de intieme setting van het theater van Ouddorp Duin beleef je dit alles nog intenser. Maar al zit je er nog zo dicht bovenop, hoe Timon de gedachten van het publiek leest blijft een raadsel.
Kaarten voor de show van Timon Krause op vrijdag 10 november om 20.00 uur zijn nu te bestellen via www.houtenkaap.nl. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten kunt u ook contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

banner VSB Fonds

Back to Top