Stel je hebt ongeveer 25 enthousiaste muzikanten, een dirigent, een oefenruimte, mooie muziek om in te studeren en een festival waar je aan mee kunt doen.
Dan ga je toch zeker aan de slag. Zo ook Muziekvereniging Apollo uit Nieuwe Tonge. Op zaterdag 4 november jl organiseerde Stichting Eiland IJsselmonde Festival (StEIJF) voor de 13e keer een Festival met als doel om regionale muziekverenigingen samen muziek te laten maken en elkaar te laten ontmoeten. Muziekvereniging Apollo doet iedere twee jaar mee aan dit festijn en zo werd na de zomervakantie de muziek uitgedeeld, waarna er op de maandagavonden in het Dorpshuis flink gerepeteerd werd. De Schmelzende Riessen van Armin Kofler en La Cucina Italiana van Robert Finn zijn echt binnenste buiten gekeerd en met een positief gevoel betraden de muzikanten op die zaterdag in november de sporthal van Barendrecht om alle ingestudeerde nootjes ten gehore te brengen.

20171212 afb Apollo

De jury deze dag bestond uit Gert Buitenhuis (Nederlands componist, dirigent en klarinettist) en Kees Schoonenbeek (Nederlands componist, muziekpedagoog, dirigent en musicus). De spanning was bij ieder te voelen, of het nu de eerste keer deelname was, zoals voor sommigen onder ons of dat meedoen aan een festival inmiddels gesneden koek is. Onder leiding van Ivo Kouwenhoven maakten we mooie muziek waar we samen veel plezier aan beleefden. De juryrapporten lieten zien dat ook de jury het optreden wist te waarderen en met een mooi gemiddelde van 8,0 keerden we rond de middag terug naar Flakkee. 

Als je enthousiast geworden bent na het lezen van dit artikel en het zien van de foto, kom dan gerust eens langs op onze wekelijkse repetitieavond in het Dorpshuis van Nieuwe Tonge. Van 19.30u – 21.30u wordt hier leuke muziek gemaakt. Ook zijn we rond de kerstdagen te horen bij de kerstviering in de Hervormde Kerk van Nieuwe Tonge op de avond van 16 december en hebben we die middag een optreden bij Stichting Zuidwester, locatie Hernesseroord. Tevens omlijsten we met een kleinere afvaardiging van het orkest de kerstvieringen van Sjaloomzorg op vrijdagavond 15 december in de Emmaüskerk te Middelharnis en van Hernesseroord op zondagmorgen 17 december.
Wil je meer informatie over muziekvereniging Apollo Nieuwe Tonge, kijk dan op onze website www.Apollo-nieuwe-tonge.nl voor de receptieavonden van de Harmonie en of slagwerkensemble.

banner VSB Fonds

Back to Top