Als alles bijna helemaal tot stilstand is gekomen, op het punt staat uit elkaar te vallen, dan komt de hoop in beweging, op zoek naar ademruimte.

Vrijdag 2 februari neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee in een aangrijpende voorstelling ‘De Weg’ zie zij als tiener aflegde.
De weg, die begon in Tasjkent en die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie Oezbekistan moesten verlaten. In een regie van Chris Koolmees vertelt en zingt Ekaterina over het vallen en opstaan tijdens de vlucht, over het verlies van vriendschappen en vervreemding, maar ook hoop voor de toekomst. De Weg toont de onuitputtelijke veerkracht van een kind in dramatische omstandigheden
“Ik ben zó niets op deze aarde…”

201802002 afb DeWeg EkaterinaLevental fotoPhilipVanOotegem400

In een sober decor, met een landkaart en een koffer, vertelt en zingt Ekaterina over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

“Weer een station. Ik zie borden Amsterdam”.

Tekst zang en harp Ekaterina Levental / regie Chris Koolmees
Stichting ZIJN- Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
€ 15,00 / Rabobankzaal / 20.15 uur
www.hetdiekhuus.nl

Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp in Enschede, Detmold (DE) en Rotterdam. Ze werkt als maker en performer met diverse theater, opera en dansgezelschappen in binnen- en buitenland. Meer informatie en trailer "De Weg" www.ekaterina.nl 
Uit de pers: “Ekaterina hypnotiseert het publiek” en “Een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek”

 

 

banner VSB Fonds

Back to Top