Donderdag 30 mei in Filmhuis Middelharnis de Nederlandse documentaire ‘Escher – Het Oneindige Zoeken’ van Robin Lutz. Deze film wordt in samenwerking met de KunstKijk Goeree-Overflakkee vertoont. Escher’s persoonlijke documenten zoals brieven en dagboeken geven een prachtig beeld van wie hij was, wat hij dacht, voelde en waar hij naar op zoek was. Persoonlijker, poëtischer en puntiger dan Escher zelf deed in zijn in zijn privé documenten, kunnen zijn emoties en gedachten niet verwoord worden.   ‘Ik ben bang dat er maar één persoon in de wereld is die een echt goede film van mijn werk kan maken; ik zelf.’ schreef Escher in 1969 aan een Amerikaanse verzamelaar van zijn werk. En dat is precies wat Escher in de film ‘Het oneindige zoeken’ doet: hij is de regisseur, niet letterlijk maar symbolisch. Escher was namelijk naast een visionair grafisch kunstenaar ook een scherp waarnemer die zijn observaties in honderden brieven, artikelen, dagboeken, lezingen en catalogi beschreef. 

2019 05 30 afb3 film EscherOp basis van dit materiaal geeft Escher in de film, in zijn eigen woorden, een zeer aangrijpend en persoonlijk beeld van zijn leven met al zijn angsten, twijfels, successen en zijn verwondering en natuurlijk met ‘zijn’ visie op zijn eigen werk. 

Door in de huid van Escher te kruipen leren we deze geweldige grafische kunstenaar kennen en begrijpen. Unieke persoonlijke foto’s en filmfragmenten geven samen met zijn eigen woorden een enorme diepgang aan deze film. 

Deze documentaire is geschikt voor alle leeftijden / genre documentaire / duur 81 minuten

Stichting ZIJN - Diekhuus, Rabobankzaal - Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
donderdag 30 mei 2019 / 20.00 uur
€ 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00  
www.hetdiekhuus.nl

banner VSB Fonds

Back to Top