Op zaterdag 6 juli 2018, aanvang 10.00 uur, is er een MEESPEELDAG van het Muziekgebouw G-O in het Diekhuus, Beneden Zanpdad 7 te Middelharnis. 

Verdeeld over de zalen van het Diekhuus gaan er dan 5 nieuw te vormen ensembles een hele dag aan de slag om prachtige muziek o.l.v. enthousiaste docenten in te studeren. Om 16.00 uur wordt deze dag dan – ongetwijfeld voor een talrijk publiek – afgesloten met een mooi concert in de Rabobankzaal waar de ingestudeerde muziek dan uitgevoerd wordt. De leerlingen van het Muziekgebouw en spelers “van buitenaf” worden van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze dag. De deelname is gratis. Wel graag op die dag zelf een muziekstandaard en een lunchpakket meenemen.

De 5 ensembles zijn:

Groot Orkest (groot gemengd ensemble: diverse instrumenten) o.l.v. Elly Bakker

  1. Koperensemble o.l.v. Nelly van der Vegt
  2. Viool/Fluit/Gitaar/Harp Ensemble o.l.v. Heleen DeWitte
  3. Slagwerkensemble o.l.v. R. Heijerman
  4. Beginnersensemble (gemengde samenstelling) o.l.v. Edwin Matthee.

logo MuziekGebouwGO 

Het tijdpad van de dag is:

10.00-10.30 uur: inloop

10.30-11.30 uur: eerste repetitie

11.30-12.00 uur: pauze

12.00-13.00 uur: tweede repetitie

13.00-14.00 uur: lunchpauze

14.00-15.00 uur: derde repetitie

15.00-16.00 uur: pauze

16.00-17.00 uur: eindpresentatie/concert in de Rabobankzaal van het Diekhuus


De muziek die ingestudeerd gaat worden wordt pas uitgedeeld op de dag zelf. Alleen de muziek voor het Groot Orkest o.l.v. Elly Bakker kan op dinsdag, donderdag of vrijdag daarvoor tussen 16.00 en 18.00 uur desgewenst opgehaald worden in het Diekhuus.
De composities die het Groot Orkest gaat instuderen zijn: “Prelude in the Kings Hall” van Grieg, “Jamaican Rumba” van Benjamin en “Berceuse” van Fauré. Het gewenste speelniveau voor dit orkest is minimaal drie jaar les. Bij de andere ensembles kan dit het A-examen of hoger zijn. Bij het beginners ensemble kan dit één jaar les zijn.

Aanmelden!
Meedoen kan alleen met een aanmelding voor 1 juli naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin moet staan je voornaam, je achternaam, je geboortedatum, het instrument dat je speelt en (heel belangrijk) met welk ensemble je wilt meespelen.

Dit concert is tevens de eindpresentatie van een succesvol schooljaar waarin ongeveer 400 leerlingen instrumentale/vocale lessen gehad hebben bij het Muziekgebouw en waarin de Muziekcarrousel wel 700 basisschool kinderen muzikaal in beweging heeft gebracht. De eindpresentatie krijgt op deze manier t.o.v. eerdere jaren een nieuwe vorm die hopelijk aanslaat en een succes zal zijn! Natuurlijk hopen we als docenten, bestuur en management van het Muziekgebouw dat iedereen enthousiast raakt over deze nieuwe opzet, dat er heel veel deelnemers zullen zijn en dat er veel moois gaat gebeuren!

banner VSB Fonds

Back to Top