Peuterochtend Oude-Tonge
Een kwartiertje voorlezen per dag vergroot de woordenschat tot wel duizend woorden per jaar. Zo legt u een stevige basis voor de toekomstige schoolcarrière van uw kind. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol! Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert regelmatig peuterochtenden voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers. Tijdens deze peuterochtenden staat voorleesplezier centraal.  Tijdens de komende peuterochtenden wordt er voorgelezen uit het prentenboek “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft ” van Werner Holzwarth  en Wolf Erlbruch:  

20190701 afb Bibliotheek

Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader en loopt langs verschillende dieren om te weten te komen wie er op zijn kop heeft gepoept. Elk dier laat zijn ontlasting zien tot een paar vliegen hem helpen de dader te ontmaskeren. De mol neemt dan op grandioze wijze wraak. Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers zijn welkom! De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren aanmelden: telefonisch, aan de balie van je bibliotheekvestiging of via de website www.bzhd.nlBibliotheek Oude-Tonge | donderdag 4 juli | 09.30- 11.00 uur

De VakantieBieb-app is geopend!
Lekker lezen tijdens je vakantie? Download dan nu de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 500 e-books de hele zomer lang! De VakantieBieb is 1 juni geopend voor kinderen en jongeren en vanaf 1 juli ook voor volwassenen. Je leest de e-books eenvoudig op je tablet of smartphone. Dat scheelt dus weer boeken sjouwen. Ga naar Google Play of de App Store en download de app! Ben je tussen de 6 en 18 jaar oud? Dan maak je ook nog eens kans op een iPad mini. Hoe? Laat ons weten wat jouw favoriete e-book uit de VakantieBieb is en waarom. Meer informatie over de actie en de spelvoorwaarden vind je op www.vakantiebieb.nl.

De VakantieBieb is open tot en met 31 augustus. Veel leesplezier!

 

Vier de vakantie met de start van Summerschool!
Are you ready for Take Off? Op zaterdag 27 juli is de start van Summerschool. Pak je koffers maar! Je reis begint in de vertrekhal van Bibliotheek Middelharnis. Boarding time is 10.00 uur en de verwachte aankomsttijd 12.00 uur. Tijdens deze vlucht krijg je een Summerschool voorproefje en kun je meedoen aan verschillende activiteiten. Ook zijn er lekkere versnaperingen. Heb je je nog niet ingecheckt voor de Summerschool workshops, dan kun je dit tijdens deze middag doen. Bon voyage!

Deze vakantie kun jij maar liefst vier weken lang terecht bij in de Bibliotheek voor mega leuke workshops en activiteiten. Summerschool is voor iedereen tussen de 6 en 12 jaar oud.
Bekijk het programma op www.bzhd.nl/summerschool
Take Off Bibliotheek Middelharnis | Zaterdag 27 juli | 10.00 – 12.00 uur | Gratis

 

En verder:

Voorlezen
Iedere woensdagmiddag wordt er voor kinderen voorlezen in de bibliotheek.
Iedere woensdag om 15.00 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl

 

Digitaal oefencafé
Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.

Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl

 

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!
Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de Bibliotheek ook op Social Media
facebook.com/bibliotheekzhd
twitter.com/bibliotheekzhd