Sommelsdijk - Houtsneden worden niet meer zoveel gemaakt, maar de 31 jarige Vince Trommel uit Den Bommel verstaat zijn vak! In samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft hij een prachtige reproductie gemaakt van het Laantje van Middelharnis. Het origineel zag hij ooit hangen in The National Gallery in Londen. Het Laantje van Middelharnis is een zeer geliefd schilderij op Goeree-Overflakkee. Het werd in 1689 door Meindert Hobbema geschilderd. 

20201203 afb2 Houtsnede Laantje van MH    20201203 afb Houtsnede Laantje van MH   

Vele huiskamers op Goeree-Overflakkee en in Engeland hebben boven de bank een reproductie hangen van dit internationaal geliefd landschapsschilderij uit de 17e eeuw. 
Vince is maar liefst 2 weken lang bezig geweest om in het hout de Steneweg van Middelharnis uit 1689 te gutsen en te snijden. En dan ook nog in spiegelbeeld!  “Alles wat je wit wilt hebben, snij je weg”, zegt de jonge ambachtsman. Fouten maken is niet mogelijk, want “bij één kleine fout, moet ik helemaal opnieuw beginnen”.

Dat het werk van deze ambachtelijke illustrator zeer bijzonder is, zien we in de afdrukken die hij zelf heeft gedrukt op zijn eigen pers. “Mijn hele huis hing vol met laantjes”.

“Zelfs het “licht” bij de haven is te zien. Evenals het torentje van het raadhuis van Middelharnis” vertelt het enthousiaste bestuurslid van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee”.

Slechts 100 exemplaren

De zwart-witte afdrukken worden allemaal voorzien van een uniek nummer. De genummerde exemplaren worden verkocht voor € 39,95 in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee aan de Kerkstraat in Sommelsdijk. Wie niet achter het net wil vissen, doet er goed aan om een exemplaar te bestellen via de webshop van het streekmuseum.  Want: Op=op.

banner VSB Fonds

Back to Top