In de serie puzzeltochtboekjes van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is Nieuwe-Tonge de zesde en de dikste: wie lukt het om binnen de etappetijden te blijven? Met twee etappes van elk zo’n 100 minuten bent u wel eventjes onderweg, vandaar het thema ’n Hortje Onderweg in Nieuwe-Tonge.  Ontmoet (vroegere) dorpsbewoners als generaal Snijders, scheepsbouwer Verolme, slager Gebraad, melkboer Quist en nog vele anderen. Het is een puzzeltocht kriskras door het dorp vol met puzzels en vragen over dorps-, eiland- en algemene wetenswaardigheden … toen en nu. En uiteraard met her en der een flinke knipoog. Deze coronatijd is namelijk al serieus genoeg. 

Voor wie? De wandelpuzzeltocht is voor zowel de dorps- als eilandbewoners en mensen van de overkant. De puzzeltocht is niet alleen informatief maar ook fun en bewegen! U kunt de twee etappes overigens op verschillende dagen lopen. De adviesleeftijd is vanaf tien jaar. 

2021 03 22 afb puzzeltocht NT Streekmuseum

Waar verkrijgbaar? Het mooie boekje is via de webshop van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee verkrijgbaar voor slechts EUR 5,50. Daar zijn ook de andere puzzeltochten van het Streekmuseum GO te vinden: de wandelpuzzeltochten Oude-Tonge, Sommelsdijk en Middelharnis en de autopuzzeltochten Oost en West. De webshop is te vinden via www.streekmuseum.nl/winkelHet Streekmuseum GO vertelt eilandverhalen, (juist) ook nu! Met uw aankoop steunt u het Streekmuseum in deze corona tijd.

banner VSB Fonds

Back to Top