Verre reizen lastig in coronatijd? Reis naar ons “verre” oosten: Ooltgensplaat! De puzzeltocht van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is een dagje uit. Ontmoet de doedelzak spelende Oeltgen Pieper en kom meer te weten over Pieter Bigge. Ga op Flakkeese les, versla Napoleon op het fort door het spelen van stratego en ontdek of Sint Odulphus de Voorstraat-huizen echt kan laten praten. Daal dijken af en slalom door straten: de puzzeltocht van Ooltgensplaat biedt een dagje uit in coronatijd.

Voor wie? De wandelpuzzeltocht is voor zowel de dorps- als eilandbewoners en mensen van de overkant. De puzzeltocht van Streekmuseum Goeree-Overflakkee is niet alleen informatief maar ook fun en bewegen! U kunt de twee etappes overigens op verschillende dagen lopen. De adviesleeftijd is vanaf 10 jaar.

Waar verkrijgbaar? Het mooi vormgegeven boekje is te koop bij Vlieto, supermarkt Coop, het weeghuisje en via de webshop van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.  www.streekmuseum.nl/winkel

Serie. Genieten van ons mooie eiland? Rijd of wandel dan de puzzeltochten van het Streekmuseum en leer op een leuke manier het eiland en haar bewoners kennen. In de serie puzzeltochten zijn ook verschenen de autopuzzeltochten Oost en West, Middelharnis, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet en Herkingen.  

Het Streekmuseum vertelt eilandverhalen, ook nu!

20210429 afb streekmuseum puzzel OPlaat

banner VSB Fonds

Back to Top