Vanaf 25 juni organiseren fitr (Adviesgroep De Vogel), GO Sports 2020, bierbrouwerij Solaes, Goed voor Goed, DINK en het Streekmuseum de “GO Garreltocht”. Pak je fiets of je step, bel je maatje of verzamel je gezin en trek er lekker op uit tijdens deze culturele fietstocht over het mooie Goeree-Overflakkee.

Wat is een garrel? 
Een garrel is in het dialect van Goeree-Overflakkee een slag in je wiel. Het is een leuk Flakkees woord en tovert bij velen een glimlach op het gezicht. Voor de eerste Garreltocht uit de geschiedenis zijn zes routes uitgezet tussen de 30 en 110 kilometer langs diverse bezienswaardigheden op het eiland Goeree-Overflakkee. Waar dijken braken, zeeslagen werden gewonnen en deltawerken werden gerealiseerd.

Goodiebox 
Voor 14,95 krijg je vóór de tocht een goodiebox thuisgebracht ter waarde van 20 euro. Hierin zit een heerlijk biertje van Solaes, Flakkeese kruukplaetjes voor onderweg en een limited edition t-shirt van de tocht thuisgebracht. De routes krijg je via de e-mail. Dan kun je voor jezelf kiezen welke route je wilt rijden, maar je kunt ze natuurlijk ook allemaal afleggen!

20210607 afb Garreltocht1


Fitr van Adviesgroep De Vogel en Gemeente Goeree-Overflakkee 
Adviesgroep De Vogel haakt als sponsor en partner aan met fitr, het initiatief dat bewegen support en beloont.“Met fitr willen we particulieren, ondernemers en bedrijven stimuleren om in beweging te komen. We willen hen laten ontdekken hoe fijn het is om je fit te voelen. Dat sluit goed aan bij deze Garreltocht!” vertelt Fleur Felsbourg van Adviesgroep De Vogel. “Als lokale onderneming werken we graag samen met andere bedrijven, stichtingen en verenigingen en willen we sportieve evenementen stimuleren,” aldus Fleur. “De Garreltocht past mooi in het straatje van fitr. We zijn dan ook blij dat we ons steentje mogen bijdragen aan dit evenement”. Fitr leden ontvangen bij deelname 25% korting via Adviesgroep De Vogel. Dit bedrag wordt na de loop teruggestort. Ook levert de gemeente Goeree-Overflakkee een financiële bijdrage aan de Garreltocht. 

Inschrijven 
Wil jij mee fietsen, steppen, racen of op stap met je scootmobiel? Ga naar de webshop van het Streekmuseum en kies voor de “GO Garreltocht”. Na aanmelding krijg je voorafgaand aan de GO Garreltocht via de mail de routes en gps-bestanden doorgestuurd. In diezelfde mail staat ook meer informatie over de historische plekken waar je langs rijdt.

Fotowedstrijd 
Maar dat is nog niet alles. Maak onderweg op één van de historische locaties een leuke, grappige of mooie foto en stuur deze in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., deel ze op Instagram en Facebook met de hashtag #gogarreltocht. De leukste, grappigste of mooiste inzending wint een echt Flakkees pakket, samengesteld door het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.