Evenement

2015_04_19_afb_muziekcafe_sl_nils_fisher_140_1406645965.jpg
Titel: MuziekCafé "StarkLinnemann met Nils Fisher"
Wanneer: Zondag 19 April 2015, 15:00
Waar: Diekhuus - Middelharnis
Categorie: Muziek
 
 

Omschrijving

Zondag 19 april in de foyer van het Diekhuus, Afro Cuban Jazz, MuziekCafé met StarkLinnemann trio ft. Nils Fisher.

Zijn groovy en veelzijdige manier van spelen maakt Nils Fischer een van Europa's top percussionisten, hij werkt internationaal met zijn eigen bands CaboCubaJazz, Timbazo, met Nueva Manteca en vele anderen. In loop van jaren heeft hij met veel Latin - grootheden gespeeld. Zijn debuut album "¡Gracias Joe Cuba!" wordt internationaal al gezien als een moderne klassieker.

Nils Fischer trad op met legendarische musici zoals Giovanni Hidalgo, Pío Leiva , Orestes Vilató, Armando Peraza, Paquito D' Rivera en Chocolate Armenteros. Nils is op meer dan 60 CD’s te horen. De vroegste jeugdherinneringen van Nils Fischer zijn die van een vader die iedere dag voor een optreden nog even op zijn gitaar zat te studeren. Zelf zat Nils op pianoles, maar toen zijn zus op een dag met een plaat van Paquito D'Rivera thuiskwam veranderde zijn leven voorgoed: hij moest en zou percussionist worden.

De in Bremen geboren Fischer studeerde in 1996 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium, maar lang voor die tijd speelde hij al in gerenommeerde Nederlandse groepen als Nueva Manteca en de Cubop City Bigband.

Op dit moment staat Nils op het punt zijn tweede CD met Timbazo uit te brengen, o.m.v. internationale sterren zoals Lucrecia, Changuito, Alexander Abreu, Shirma Rouse, Carlos del Puerto, Calixto Oviedo, Alain Perez en anderen. Daarnaast is hij ook al aan het werk voor tweede CaboCubaJazz CD. Hij is docent op Codarts [Rotterdams Conservatorium] en aan de Pentaton Percussion School in Duitsland.In 1995 ontving hij de award voor "outstanding service to Jazz education" in Los Angeles.

Paul Stark – piano
Jonas Linnemann –drums
Vasilis Stefanopoulos – contrabas
Nils Fisher - percussie

Datum zondag 19 april 2015
locatie DiekhuusFoyer, Beneden Zandpad 7 Middelharnis
aanvang 15.00 uur
toegang € 9,00 / kindtarief € 4,50
kassakaart € 10,00 / kindtarief € 5,00

reserveren www.hetdiekhuus.nl

Locatie gegevens

Locatie Diekhuus
Straat: Beneden Zandpad 7
Stad: 3241 GA Middelharnis
Land: NL
Back to Top