Muziek

Hedendaagse muziek wordt op meerdere locaties aangeboden. De diversiteit is groot, van popmuziek tot volksmuziek en klassiek. Regelmatige programmeurs zijn Poppodium Jailhouse, het Diekhuus en Stichting Podium. Daarnaast zijn er incidentele concerten.

Evenement

clementine_acphotographyklein.jpg
Titel: Muziek 'Shantykoor & Clementine Volker'
Wanneer: Vrijdag 12 Oktober 2018, 20:15
Waar: Diekhuus, Rabobankzaal - Middelharnis
Categorie: Muziek
 
 

Omschrijving

Op vrijdag 12 oktober speelt Shantykoor & Clementine Volker de muziekvoorstelling ‘Op Volle Kracht’ in de Rabobankzaal in het Diekhuus in Middelharnis.

In 2018 viert shantykoor ‘Op Volle Kracht’ haar 15 jarig jubileum. Samen met Clementine Volker hebben zij een bijzondere avond op het programma staan dat is ontstaan uit hun gezamenlijke liefde voor shanty’s en de Ierse muziek.

Clementine groeide op als kaptein’s dochter. Als haar vader thuis kwam na zijn lange reizen werd dit uitbundig gevierd en de franse chansons maakten plaats voor zijn lievelingsmuziek van Iers karakter. Water, natuur en vrijheid hebben daarnaast ook altijd een grote rol gespeeld in haar jeugd en juist dat samen verklaart haar speciale band met de Keltische cultuur en Ierse folk muziek. Zij komt letterlijk thuis als ze Ierse muziek zingt.

Ze zingt voornamelijk Engels, maar maakte graag een uitzondering voor het lied ‘Na de Hoos’. Oorspronkelijk geschreven door bevriende songwriter Guus Westdorp voor een benefiet ten behoeve van de slachtoffers van orkaan Katrina. Het lied werd door Clementine opnieuw vertolkt tijdens de officiële herdenking aan de Nederlandse Watersnood, op 1 februari 2013. Ze vindt de samenwerking met andere artiesten erg inspirerend, zo trad ze bv op met The Fureys en Italiaanse chanson zanger Alberto Napolitano.

In oktober 2017 werd ze uitgenodigd een cd op te nemen in Nashville door producer en multi-platinum singer/songwriter Wyatt Easterling. Dit album, genaamd 'Letting Go', werd in mei 2018 gereleased.
Clementine: “Bij het jubileum 5 jaar geleden werd ik als solist uitgenodigd een paar liedjes mee te zingen. Op dat moment was mijn vader ernstig ziek en is overleden. Hij was kapitein voor zijn beroep en hield van Shanty's en Ierse muziek. Het koor heeft mij toen erg goed opgevangen tijdens de repetities. Op dat moment kwam ook mijn eerste cd uit. Nu, 5 jaar later, komt mijn 2e cd uit met de titel Letting Go:

Mijn vader riep altijd "Le'Go" als ik de lijn los moest gooien zodat hij weg kon sturen van de kade. Ik hield de lijn altijd net te lang vast. Ik wilde de situatie te lang controleren, net zoals zoveel andere dingen. Het is nu tijd hem ook te laten gaan. Maar de muziek, dat de lifeline was met mijn vader, zal ik nooit loslaten.”
Het Shantykoor, nu als "bekend" shantykoor van ruim 50 zangers en muzikanten, die één avond per week samen zingen en plezier maken en jaarlijks bij veel evenementen/festivals optreden. Zowel dicht bij huis (div. optredens op Goeree-Overflakkee) als "aan de overkant" laat "Op Volle Kracht" zich horen! Op veel locaties wordt het koor aangemoedigd door meegereisde “supporters”! Het koor heeft een zeer uitgebreid repertoire van ong. 90 zeemansliedjes en heeft 3 cd's uitgebracht.

Een avond om niet te missen!

U bent van harte welkom.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis
vrijdag 12 oktober / 20.15 uur
€ 18,00 (inclusief consumptie)
www.hetdiekhuus.nl

Locatie gegevens

Locatie Diekhuus, Rabobankzaal
Straat: Beneden Zandpad 7
Stad: 3241 GA Middelharnis
Land: NL
Back to Top