Flakkeenieuws.nl

  • Vrienden van ziekenhuis Dirksland schenkt oogdrukmeter aan oogheelkunde
    Op woensdag 12 september 2018 was de Stichting Vrienden van ziekenhuis Dirksland op bezoek in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis om een tonometer, een mobiele oogdrukmeter, te overhandigen aan de afdeling oogheelkunde.
  • A Seal opent tentoonstelling Plastic Soup
    A Seal zeehondenopvang Stellendam opende i.s.m. Stichting Doe Mee Verlos De Zee op dinsdag 18 september 2018 een tentoonstelling over het thema Plastic Soup. Aan de hand van een foto en film expositie, lokaal gejut afval en een speciale speurtocht worden de bezoekers meegenomen in de problematiek van plastic zwerfafval in de zeeën en oceanen. Ook is er veel aandacht voor oplossingen en initiatieven om de gevolgen van deze 'Plastic Soup' terug te dringen.
  • Koninklijke onderscheidingen voor brandweermannen uit Dirksland
    Op vrijdagavond 14 september 2018 zijn de heren Kieviet, Koppenaal en Bechtum uit Dirksland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De drie brandweermannen van de blusgroep Dirksland kregen tijdens hun afscheid hun onderscheiding uitgereikt door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Nieuws

Voor alle filmliefhebbers onder ons; dit jaar is er wederom de mogelijkheid om deel te nemen aan de filmquiz! Dit keer wordt deze georganiseerd in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis op zaterdag 15 december. De foyer gaat om 20.00 uur open, de quiz begint om 20.30 uur. Op deze avond worden vragen gesteld uit verschillende filmcategorieën, zo is er voor ieder wat wils en blijft de avond ook heel divers. Buiten de gewone vragen wordt er ook gezorgd voor wat meer interactie door bijvoorbeeld doe- en tekenvragen. Dit geeft niet alleen hilarische resultaten, maar voegt letterlijk en figuurlijk wat meer kleur toe aan de avond! 

20181512 afb poster FilmQuizDiekhuus

 

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta daagt je uit om deel te nemen aan de Bookchallenge 2018!

Het kan lastig zijn om te beginnen aan een boek met een, voor jou, onbekende schrijver of een niet alledaags genre of onderwerp. Vaak grijp je toch weer terug naar wat al bekend is. Daar brengt Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta verandering in met de Bookchallenge! De Bibliotheek daagt je elke maand uit om een boek te lezen uit een genre wat je misschien niet zo snel zelf zou kiezen. De Bookchallenge voor september is bekend: Lees deze maand een kinderboek. Dit mag van alles zijn: Een ouwetje uit je kindertijd of gloednieuw. Van prentenboek tot young adult-thriller & alles daar tussenin! In de bibliotheek staan genoeg kinder-/jeugdboeken voor je klaar. Succes! 

stapel boeken bibliotheek

A Seal zeehondenopvang Stellendam opent i.s.m. Stichting Doe Mee Verlos De Zee op dinsdag 18 september een tentoonstelling over het thema Plastic Soup. Aan de hand van een foto en film expositie, lokaal gejut afval en een speciale speurtocht worden de bezoekers meegenomen in de problematiek van plastic zwerfafval in de zeeën en oceanen. Ook is er veel aandacht voor oplossingen en initiatieven om de gevolgen van deze ‘Plastic Soup’ terug te dringen. A Seal benaderde Stichting Doe Mee Verlos De Zee, om een onderdeel van de expositie te verzorgen. De stichting is jaren geleden op het strand van De Kwade Hoek bij Goedereede begonnen met het verwijderen van afval. Al snel kwam werd er de eerste jutbak geplaatst om het aangespoelde afval in te kunnen gooien. De jutbakken zijn inmiddels langs de volledige Nederlandse kustlijn te vinden en dit initiatief inspireert vele strandbezoekers om een steentje bij te dragen aan het schoon houden van onze stranden en zeeën. Deze expositie laat goed zien wat er zoal aan plastic afval gevonden wordt op de lokale stranden zoals de Kwade Hoek. De organisatie hoopt hiermee de bezoekers te stimuleren om ook wat afval op te rapen en de jutbakken te gaan gebruiken.

ASeal

logo MuziekGebouwGO

Het Muziekgebouw “Goeree-Overflakkee” is weer van start voor het schooljaar 2018/2019 en is toegankelijk voor iedereen die de wereld van de muziek wil ontdekken. Vanaf eind augustus startten de instrumentale en vocale lessen met een breed aanbod op het gebied van klassiek, jazz, pop, harmonie, fanfare en brassband. Het Muziekgebouw heeft haar eerste succesvolle schooljaar achter de rug en heeft instrumentale/vocale lessen gegeven aan ruim 400 leerlingen. Deze leerlingen hebben les genomen op één van de instrumenten van het veelkleurig palet dat door een team van ongeveer 30 vakbekwame docenten wordt aangeboden.

 

20180904 afb Marlotte van t Hoff

Subcategorieën

Back to Top