Flakkeenieuws.nl

18 april 2019

  • Genieten van tulpen op Goeree-Overflakkee
    De bloeiperiode van tulpen op Goeree-Overflakkee is in volle gang en dat trekt veel bekijks. Veel mensen blijven keurig op afstand, echter gebeurt het ook dat mensen in het veld lopen of tulpen plukken. Bollentelers en Eilandmarketing Goeree-Overflakkee hebben daarom in samenwerking diverse borden langs de tulpenvelden geplaatst met de boodschap 'Geniet van de tulpen, respecteer het gewas'. Hiermee wordt passanten op positieve wijze gevraagd om de tulpenvelden niet te beschadigen.
  • Auto op andere auto na botsing
    Sommelsdijk - De laagstaande zon verblindde zaterdagmiddag 13 april 2019 een automobilist dusdanig dat hij een auto over het hoofd zag, aldus de politie. De bestuurder kon een botsing niet meer voorkomen en belandde met zijn auto schuin boven op de andere auto.
  • Motorrijder overleden bij ongeval Oude-Tonge
    Op de Oudelandsedijk nabij Oude-Tonge heeft vrijdagmiddag 12 april 2019 een ongeval plaatsgevonden tussen een motor en een personenauto. De 73-jarige motorrijder uit Oosterland is hierbij om het leven gekomen. De inzittenden van de auto, moeder en twee kinderen, zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuws

2019 04 18 afb Aankondiging Start Seizoen Feest

Klik op de afbeelding voor meer informatie!

Op woensdagavond 24 april aanstaande vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. De ledenvergadering vindt plaats in het voormalige Raadhuis van Middelharnis aan het einde van de Voorstraat. De vergadering start om19:30 uur. Na de pauze, omstreeks 20:30 uur, zal de heer Rias Olivier van Historische vereniging De Motte vertellen over de onlangs in Dirksland gevonden grootste middeleeuwse muntenschat van Nederland. Schatgraver Arco Hoekman is eveneens aanwezig om vragen te beantwoorden over deze unieke vondst. Nog geen lid van het museum? De contributie bedraagt slechts € 20,- voor particulieren en € 50,- voor bedrijven per jaar. Hiermee steunt u het oudste museum van Goeree-Overflakkee en helpt u  mee eilandverhalen te vertellen en door te vertellen.

2019 04 15 ledenvergadering streekmuseum

Op zaterdag 18 mei spelen cabaretiers van de Cameretten Finalisten ‘in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Cameretten Festival, dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Een nieuwe lichting cabaretiers treedt in hun voetsporen. Kom keihard lachen en laat je verrassen door de drie festivalfavorieten van de 53e editie.

Waterkonijnen
Voorstelling: Uit Het Leven Gegrepen
Je bent niet welkom in je eigen straat, je schoolgenoten zijn nogal 'gek' en je groeit op in een gezin waar de vader geen liefde uit en de moeder analfabeet is. In deze voorstelling delen de Waterkonijnen hun meest persoonlijke- en kwetsbare verhalen Uit Het Leven Gegrepen.

1718 TC Logo cameretten400

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft in navolging van het succes met de vlaggen van Sommelsdijk, Middelharnis, Nieuwe-Tonge, Stellendam nu ook die van Den Bommel in de verkoop.
De vlag van Den Bommel is naar het door de Hoge Raad van Adel vastgestelde wapen uit 1816. Den Bommel was toen nog een zelfstandige gemeente. Op de vlag staat de kerk van Den Bommel in goud uitgevoerd in een blauw vlak.
De vlag is tot stand gekomen in samenwerking met de Dorpsraad van Den Bommel.

Een vlag kost slechts 25 euro. De vlag is te koop in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat in Sommelsdijk. Dagelijks geopend van dinsdag t/m zaterdag 14:00-17:00 uur.
Met de aankoop van de vlag steunt u het museum en helpt u het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen. Het vlagprotocol is niet van toepassing. Daarom mag de vlag het gehele jaar buiten hangen.

Vlag Den Bommel

Subcategorieën

Back to Top