Flakkeenieuws.nl

18 oktober 2019

  • Uitbreiding duurzaam wagenpark gemeente Goeree-Overflakkee
    Het wagenpark van de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de komende jaren verduurzaamd. Het huidige wagenpark wordt in fasen vervangen door elektrische auto's. De opzichters van de buitendienst rijden nu ook volledig elektrisch. Zij hebben op 8 oktober 2019 zes nieuwe elektrische auto's in gebruik genomen.
  • Jouw Marktkraamcheque voor Dierenambulance
    Vier oktober is traditioneel Dierendag. Jouw Marktkraam in Ouddorp liet dat in 2019 niet ongemerkt voorbijgaan. Aan vrijwilligers Rinus en Ria van de Dierenambulance werd een cheque uitgereikt van 250 euro.
  • Verkeersdeelnemers in Melissant gaan blind oversteken
    Blinde en slechtziende verkeersdeelnemers met een witte stok ervaren vaak dat er niet voor hen wordt gestopt. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Daarom voert de Oogvereniging op woensdag 16 oktober 2019 in Melissant campagne. Dit doen zij in het kader van de Dag van de Witte Stok, de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor verkeersdeelnemers met een visuele beperking.

Nieuws

Donderdag 26 december  2019 (2e Kerstdag)
Voor wie? Voor iedereen die op Goeree-Overflakkee woont en die wil komen! Kosten? €2,50 per persoon, max €7,50 per gezin. Koffie/thee limonade en sap zijn hierbij inbegrepen. Alcoholische consumpties zijn voor eigen rekening (2,00 per consumptie)  Aanmelden vóór 15 november 2019! Dat kan via Facebook, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 06-30449494. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij! Waar? Prieel (ingang links bij de Staver), Olympia 32, 3245 DL  Sommelsdijk. Inloop vanaf 15.00 uur Start voorgerecht 16.00 uur. Wilt u helpen? GRAAG!! Een gift is ook van harte welkom op:  NL38 RABO 0168434245 t.n.v. Stichting Goed voor Goed en o.v.v. kerstdiner gift .Om het voor iedereen mogelijk te maken om te komen kunt u, als u geen eigen vervoer heeft,  opgehaald en thuisgebracht worden (geen rolstoelvervoer)  Geef dit aan bij de aanmelding.

20191226 afb kersdinerGoedVoorGoed

 

BIJ TWIJFEL HARD ZINGEN

Francis van Broekhuizen is een van de bekendste operazangeressen van Nederland. Zang heeft in haar persoonlijke leven een heel belangrijke rol gespeeld, en ze is een vurig pleitbezorger van de schoonheid en de heilzame werking van klassieke muziek. Francis beschikt over enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over op de haar kenmerkende directe, droogkomische toon. Vanuit die bevlogenheid komt Francis nu met haar eigen theaterrecital onder de veelzeggende titel Bij twijfel hard zingen. De voorstelling is concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen. Francis neemt haar publiek mee op reis, zingt haar favoriete aria’s en liederen, vertelt waarom die muziek haar zo raakt, en welke die in haar persoonlijke leven speelt. Ze stamt uit een familie waarin men zich al generaties lang met muziek bezighoudt. Zelf merkte Francis dat er in moeilijke bepalende fases in haar leven maar één ding op zat, gehoor geven aan haar levensmotto: bij twijfel, hard zingen. vrijdag 11 oktober | 20.15 uur | € 19,50 incl. consumptie

FrancisvanBroekhuizen_Bij_twijfel_hard_zingen_c_Merlijn_Doomernik_vierkant500.jpg

CABARET  Daan Boom DE EERSTE tryout
Streetlab-presentator en alleskunner Daan Boom gaat voor het eerst solo het theater in. Na de succesvolle TV-serie Streetlab, een optreden in Ahoy met René Froger, de hitserie Kelderklasse 15 op YouTube en de titel ‘Best geklede man van 2018’ is het tijd voor een heuse onemanshow: De Eerste. Duizendpoot Boom gaat álles doen in deze voorstelling: tapdansen, streetdancen, zingen, rappen, pianospelen, schreeuwen, balletten, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen (zoals hij dat in Streetlab deed), dirigeren (zoals in Maestro), verhalen vertellen uit de Kelderklasse en bovenal heel veel lachen. 
Deze voorstelling is geschikt voor 14+ vrijdag 18 oktober | 20.15 uur | € 15,50 incl. consumptie

Sommelsdijk- In menig dorp op het eiland wapperen dorpsvlaggen, maar nog niet in Oude-Tonge. Daar komt vanaf zaterdag tijdens de opening van de Maand van de Geschiedenis verandering in. Vanaf zaterdagmiddag 12 oktober is de vlag van Oude-Tonge verkrijgbaar in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Het wapen van het dorp Oude-Tonge werd op 24 juli 1816 bij besluit van de Hoge Raad van Adel aan de toenmalige gemeente Oude-Tonge bevestigd. Het wapen werd gevoerd tot 1966 toen de gemeente opging in de gemeente Oostflakkee. Het wapen van Oude-Tonge siert tot op de dag van vandaag het voormalige gemeentehuis aan de Kaai. De dorpsvlag is te koop vanaf 25 euro en verkrijgbaar in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat in Sommelsdijk. Tot 1 november dagelijks geopend van dinsdag t/m zaterdag 14:00-17:00 uur. Vanaf 1 november alleen op de woensdagen. Met de aankoop van een dorpsvlag steunt u het museum en helpt u het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen. Het vlagprotocol is niet van toepassing. Daarom mag de vlag het gehele jaar buiten hangen en kan het de feestvreugde verhogen tijdens evenementen of bijzondere gelegenheden.

2019 10 10 vlag Oude Tonge

Subcategorieën

Back to Top