Flakkeenieuws.nl

24 oktober 2020

  • Trekvissen weten kieropening bij Haringvlietsluizen massaal te vinden
    Uit onderzoek naar de intrek van vissen in het voorjaar 2020 blijkt dat trekvissen de kieropening bij de Haringvlietsluizen massaal weten te vinden. Er werden 23 vissoorten aangetroffen en er zwommen naar verwachting al tientallen miljoenen vissen vanuit zee richting het Haringvliet. Sinds 2019 zet Rijkswaterstaat de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier om zo de vismigratie te verbeteren.
  • CuraMare zet alles in voor veilige zorg
    CuraMare doet er alles aan om corona het hoofd te bieden en veilige zorg te blijven leveren. Daarom heeft CuraMare extra maatregelen ingesteld omdat (nog) niet alle bezoekers zich aan de geldende regels te houden.
  • Afvalsorteerproef op Goeree-Overflakkee in november
    De RAD is verantwoordelijk voor de afvalinzameling in de gemeente Hoeksche Waard en per 1 april 2021 ook in de gemeente Goeree-Overflakkee. In opdracht van deze gemeenten voert de RAD een sorteerproef uit van het restafval.

Nieuws

Jenny Snijder schildert sinds 2014, maar heeft altijd al interesse gehad in tekenen en schilderen. Creativiteit zit namelijk “in de familie”. Haar opa, J.B. Grevenstuk uit Dirksland, was naast huisschilder ook een zeer verdienstelijk hobbyschilder van voornamelijk olieverfschilderijen en een klein aantal aquarellen. In het verleden heeft zij aan de Volksuniversiteit een cursus portret- en modelschilderen gevolgd. Een aantal jaren later, op een kunstmarkt in Oude Tonge, werd ze enthousiast voor aquarelleren bij het zien van het werk van kunstenares Marian Kortekaas uit Ooltgensplaat.

2020 010 02 expositie Diekhuus

A capella and band hits met The JukeBoxBoys
4 mannen die strak in pak de heerlijkste liedjes zingen, en zelfs af en toe a capella. Het publiek zal swingen in de theaterstoel, als hits als I’m a Believer, Teddy Bear en Uptown Girl voorbij vliegen!. Vrijdag 21 augustus om 19.30 uur en 21.30 uur. Voorstellingen duren 70 mintuen, er is geen pauze. Toegang € 19,50 inclusief consumptie. reserveren www.hetdiekhuus.nl

Theater Diekhuus, Beneden Zandpad 7, 3241 GA  Middelharnis. Volg ons op Twitter, Facebook en Instagram! @hetdiekhuus

U bent van harte welkom!

ccff4d 66fda0c3cea843918eab28d91cc758b3 mv2 d 5301 3965 s 4 2

Beste belangstellende voor de Overkant,

Een hele tijd heeft u ons niet gezien, en wij u niet..... Wél veel aan onze bezoekers en belangstellenden gedacht. We hoopten dat u het goed maakte. Onderstaand een aankondiging voor een hernieuwde kennismakings mogelijkheid en wat info over ons voornemen om weer films te gaan vertonen. 

“De Overkant in kleine setting” Zo is het: Zoals zoveel organisaties, culturele instellingen en horecagelegenheden is ook de Overkant ernstig beperkt in de mogelijkheden zoals ze gewend was om haar functie in te vullen. Toch komen er weer kleine initiatieven op gang, en faciliteert de Overkant kleine bijeenkomsten op RIVM regels gebaseerde afstand.

Wat wél kan: Zaterdag 12 september is er een (vergader)opstelling die voldoet aan de 1,5 meter richtlijnen. Ook geschikt voor teambuilding bijeenkomsten e.d. De Overkant gaat die opstelling gebruiken voor de vertoning van films. Films: We starten dus weer met films, en wel voor de eerste keer op woensdag 16 september. Apart volgt daar nog een bekendmaking over. Expositie:Tevens is de expositie gewisseld en kunt u kijken naar een aantal schilderijen ruwweg gebaseerd op gebouwen. Het is per slot van rekening ook Open MonumentenDag. We doen als Overkant weliswaar niet officieel mee, maar de Hooiberg en de Juunrenne zijn natuurlijk toch te bezoeken.

Onderstaand één van de werken in de Overkant. Klik opde afbeelding om naar de website te gaan:
20200903 afb Markthal

Blijf jij deze zomer ook in Nederland vanwege het coronavirus? Bij de bibliotheek hoef je je gelukkig niet te vervelen! Volwassenen kunnen in de maand augustus terecht bij de SummerAcademy; korte workshops over diverse uiteenlopende onderwerpen. De workshops worden zoveel mogelijk buiten en “coronaproof” georganiseerd. Zo kun je woensdag 19 augustus meedoen aan een workshop natuurfotografie in natuurgebied De Kwade Hoek, met fotograaf Bas van der Wel.

basvanderwel1

Subcategorieën

Back to Top