Flakkeenieuws.nl

19 april 2021

  • Frontale aanrijding op de N215 nabij Oude-Tonge
    Op de N215 tussen Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge heeft maandagmiddag 19 april 2021 een ongeval plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. De voertuigen botsten frontaal op elkaar. Meerdere hulpdiensten waaronder de traumaheli werden opgeroepen.
  • De bus van voedselbank Goeree-Overflakkee is kapot
    Op Goeree-Overflakkee leven veel gezinnen in armoede. De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan mensen die dat hard nodig hebben. Hiervoor halen ze restpartijen op bij supermarkten, boeren, tuinders en andere voedselproducenten. Dat deden ze met een speciale bus met een koel/vriesinstallatie. Deze bus is helaas kapot.
  • Voorbereidingen zwemseizoen begonnen
    Op 1 mei begint het zwemseizoen. Daarom is het waterschap in april begonnen met het nemen van de eerste monsters van alle officiële zwemlocaties in ons gebied. Zo weten we op tijd waar je vanaf 1 mei veilig kunt gaan zwemmen.

Nieuws

‘JE ZOU DE LEPEL D’R ACHTERÂN SLIKKE...’
Flakkeese gerechten en gezegden
In dit boekje ouderwetse gerechten, sappige gezegden en aardige anekdotes, bijeengebracht door Joost Drenthe. Het zijn degelijke, eerlijke en verrassende recepten uit de vorige eeuw. Flakkeese gerechten waarbij je de lepel d’r achterân zou slikke!! Maak Smoutbollen, Koolwarmoes of een lekkere Bierflip. Stroopjenever of verras de visite met Kruukeltjestaart.

Flakkeese smaak Je kunt een Flakkeeënaar wel van het eiland halen, maar je haalt het eiland nooit uit een Flakkeeënaar. Tijdens zijn jeugd op het eiland verzamelde schrijver Joost Drenthe allerlei Flakkeese gerechten, sappige gezegden en spreekwoorden. Degelijke én verrassende gerechten van vroeger, gemaakt met eerlijke producten van het land die ...  “de Flakkeese smaeke buutengeweun tot z’n recht laete komme...

20210419 afb flakkeese gerechten Streekmuseum

Meezingen met het Online Aanschuifkoor. Het kan weer op 15 april aanstaande
Donderdag 15 april om 16.00 uur kan iedereen vanuit zijn huiskamer meezingen met het Aanschuifkoor. Onder leiding van Joop Driesen en Els van de Wetering komt een breed repertoire aan liedjes voorbij. De livestream komt vanuit het Diekhuus, maar iedereen kan natuurlijk aanschuiven! Ruim een half uur lang lekker meezingen met de bekende artiesten van het Aanschuifkoor! 

Hoe doe je mee?
De livestream start donderdag 15 april rond 15.45 uur. Van 16.00 tot 16.30 uur gaan we samen zingen. Je kunt de livestream vinden via de website www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl of via de  Facebookpagina van het Diekhuus.

 

SWO000 WTK logo diekhuus RGB en zwart400        20141020 bieb logo BZHD

Wintersportvakantie door corona niet doorgegaan? Daal dijken af en slalom door straten: de puzzeltocht door Stad aan ’t Haringvliet biedt een dagje uit in coronatijd. Puzzel mee met oud-burgemeester Sterk. Doe de Brandweer-bingo bij de kazerne. Speel Wie-Is-Het
met de dorpsdokters. Ga op vogeljacht, ontmoet zowel ambachtsheren als schoenmaker Mel Dale en zie wat apen in Stadje Droag Brôôd doen. De puzzeltocht vertelt u het verhaal van Stad op een leuke manier. 

Voor wie?
 
De wandelpuzzeltocht is voor zowel de dorps- als eilandbewoners en mensen van de overkant. De puzzeltocht is niet alleen informatief maar ook fun en bewegen! U kunt de twee etappes overigens op verschillende dagen lopen. De adviesleeftijd is vanaf 10 jaar. Waar verkrijgbaar?

Het mooi vormgegeven boekje is in de museumwinkel en via de webshop van het Streekmuseum 
Goeree-Overflakkee verkrijgbaar. Eveneens zijn de puzzelboekjes te koop bij de jachthaven Atlantica en via de Dorpsraad. Het Streekmuseum GO vertelt eilandverhalen, ook in Coronatijd.

2021 04 13 puzzeltoch Stad streekmuseum

Tijdens het online DigiCafé leer je hoe dit moet
De bibliotheek is op dit moment nog steeds gesloten maar het is wel mogelijk om boeken online te reserveren. Op donderdag 8 april van 19:00 tot 20:00 uur legt de bibliotheek tijdens het online DigiCafé uit hoe het reserveren van een boek via de website in zijn werk gaat. Zo kan het leesplezier in deze tijd van corona alsnog voortgezet worden. 
Hoe doe je mee?
De online cursus start om 19:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden via de agenda op www.bzhd.nl. De cursus zal verlopen via Whereby. Dit is gratis en deelnemers hoeven hiervoor geen account aan te maken. Om deel te nemen heb je alleen een laptop of smartphone nodig.

* Aan deze cursus kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

20141020 bieb logo BZHD

Subcategorieën

Back to Top