Flakkeenieuws.nl

12 augustus 2020

  • Houd de stranden van Goeree-Overflakkee schoon
    Met het warme weer trekken veel mensen naar de stranden van Goeree-Overflakkee. De gemeente roept strandbezoekers op om afval in de containers te gooien. Zijn de containers vol? Neem dan je afval mee van het strand. Zo houden we met elkaar de prachtige stranden schoon en veilig.
  • Vaartocht over de Grevelingen
    Zilte lucht, zandplaten en land- en kustvogels. Op de Grevelingen komt het mooiste van zoet en zout samen. Hoe kun je dat nou beter ervaren dat vanaf de boot? Stap aan boord van de Denick II en geniet samen met de gids van Staatsbosbeheer van deze vaartocht. De gids vertelt je alles over het gebied en wat je onderweg tegenkomt. Misschien spot je wel zeehonden, visdiefjes of een zeearend!
  • FlakkeeNieuws Radio Podcast week 32 2020
    De nieuwe podcast van FlakkeeNieuws is weer te beluisteren. Deze keer vanaf Goeree-Overflakkee én vanuit Frankrijk. In de wekelijkse podcast wordt het nieuws van Goeree-Overflakkee besproken. Deze keer gaat de podcast onder andere over even bijkomen Bij Riet in Oude-Tonge en het ongeval op het Haringvliet waarbij een persoon zwaargewond raakte.

Nieuws

Zomerprogramma in het Diekhuus!

Deze zomer zijn er diverse voorstellingen in het theater en het filmhuis van het Diekhuus in Middelharnis. Elk theater programma duurt 70 minuten en wordt twee maal per avond gespeeld, om 19.30 uur en om 21.30 uur.

Vrijdag 7 augustus speelt Tony Neef zijn voorstelling ‘Sonneveld meets Elton John’ in de Rabobankzaal van het Diekhuus. In dit fijne herkenbare liefdesprogramma brengen musicalacteurs Tony Neef en Steven Roox een verrassende mix aan Nederlandse en Engelstalige liedjes, zij aan zij, back to the roots, met niets meer dan twee zangers en de klanken van de piano. Toegang € 19.50 incl. consumptie Er is geen pauze. Uw gratis consumptie ontvangt voor dat u de zaal in gaat. Toegangskaarten vooraf reserveren, vanwege Corona maatregelen zijn deze te koop aan de kassa voorafgaand aan de voorstelling.

reserveren www.hetdiekhuus.nl

TonyNeef RoyBeusker kort

Theater Diekhuus, Beneden Zandpad 7, 3241 GA  Middelharnis
Volg ons op Twitter, Facebook en Instagram! @hetdiekhuus

 

Op woensdag 8 en donderdag 9 juli organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta online peuterochtenden. Tijdens deze ochtend wordt er voorgelezen uit het boek Handje van Tjibbe Veldkamp, daarna ga je zingen en bewegen op het verhaal. Het is de eerste keer dat de Bibliotheek een digitale peuterochtend organiseert. Want hoewel de meeste vestigingen weer open zijn, is het niet in alle vestigingen mogelijk om activiteiten te organiseren en daarbij de 1 ½ meter afstand te handhaven. De digitale peuterochtend start om 9.30 uur en is gratis. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek, na aanmelding ontvang je op de dag naar keuze een link waarmee je op de online peuterochtend kunt bekijken.

2020 07 03 Handje Peuterochtend

Summerschool Al een aantal jaar bieden de leesconsulenten van de bibliotheek onder de noemer SummerSchool workshops aan voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen kunnen meedoen met workshops  MineCraft en BoomWhackers , er is een escaperoom, een gigagrootganzenbord en een bloemen & plantenfestijn. De workshops zijn tijdens de zomervakantie in alle vestigingen van de bibliotheek; in Middelharnis, Hellevoetsluis en Brielle. SummerAcademy Ook voor volwassenen is er genoeg te doen in de bibliotheek. De SummerAcademy biedt korte, actieve en praktische workshops en heeft als thema natuur en ontspanning. In twee uur krijg je een introductie in een onderwerp. Zoals leer beter fotograferen tijdens de workshops natuurfotografie, teken mee onder de platanen in Oostvoorne of leer de geschiedenis van je dorp beter kennen tijdens een stadswandeling door Middelharnis of een fietstocht door Brielle en omgeving. Er zijn in augustus workshops in de hele regio, van Brielle en Oostvoorne tot Middelharnis en Ouddorp.

2020 07 03 afb summerschool bieb

In het voorjaar van 2019 startte de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, samen met de gemeente Goeree-Overflakkee, het digiTaalhuis. Met als gezamenlijk doel de laaggeletterdheid te verminderen en de participatie en zelfredzaamheid van inwoners van Goeree-Overflakkee te vergroten. Zoals de naam al zegt, biedt het digiTaalhuis hulp en ondersteuning op den op het gebied van digitale vaardigheden en taalvaardigheden. Zo zijn er cursussen op digitaal gebied, de ‘Opmaat naar School’ (een taalopleiding voor beginners), het Leescafé en het Taalcafé. Ook zijn er Taalmaatjes actief; vrijwilligers die één of twee cursisten begeleiden bij het verbeteren van de Nederlandse taal. Het digiTaalhuis is er voor iedereen die zijn of haar taal en digitale vaardigheden wil ontwikkelen. Of je nu van buiten Nederland komt of hier bent geboren.

20141020 bieb logo BZHDkl

Subcategorieën

Back to Top