Flakkeenieuws.nl

04 oktober 2022

  • Grote reddingsactie voor vermiste scooterrijder
    Maandagavond 3 oktober 2022 zijn de opstappers van KNRM Ouddorp betrokken geweest bij een grote reddingsactie aan de Ouddorpse haven. Een jongen van 21 jaar werd vermist langs de haven, alleen zijn scooter werd aangetroffen. De hulpdiensten werden hiervoor even na 21:00 uur opgeroepen.
  • Oefening helikopters van Defensie op woensdag op 5 oktober
    Op woensdag 5 oktober 2022 trainen helikopters van het Defensie Helikopter Commando samen met de Luchtmobiele Brigade onder andere in gemeente Goeree-Overflakkee tijdens de oefening Joint Falcon. Het doel van de oefening is om de samenwerking tussen lucht- en grondeenheden te trainen.
  • Ernstig ongeval N59 met dodelijke afloop
    Op de N59 tussen Oude-Tonge en De Schaapsweg is zaterdagmorgen 1 oktober 2022 een ernstig ongeval gebeurd. Een 30-jarige man uit Rotterdam kwam hierbij om het leven. Een vrouw van 22 uit Enschede is met spoed naar het ziekenhuis. Omstreeks 09:18 uur kwamen de eerste meldingen van het ongeval binnen bij de meldkamer.

Nieuws

Van 11 t/m 26 juni organiseren fitr (een initiatief van Adviesgroep De Vogel), Het Streekmuseum GO, AV Flakkee, GO Sports 2020 de ”fitr Goereese Streekrun”. Hardloop of wandel alleen, met je loopmaatje of gezin deze culturele run door het mooie Goedereede.

Sportend langs de geschiedenis Het Streekmuseum en AV Flakkee hebben twee routes uitgezet van ongeveer 5 en 10 kilometer. De start én finish zijn op de Markt en onderweg kom je langs historische locaties. Zo loop je langs plekken waar heksen zijn verbrand. Je komt langs het huis waar de enige Nederlandse paus heeft geslapen. Je gaat langs de vroegere Romeinse handelshaven. En je komt op de plek waar Goereese vrouwen een heel leger hebben verslagen. De geschiedenis saai?? Niet in Goedereede!
Inschrijven Wil jij mee rennen of wandelen voor één van die 300 speciale medailles? Ga naar de webshop van het Streekmuseum en kies voor de ‘’fitr Goereese Streekrun’’. Na aanmelding krijg je via de mail de routes en gps-bestanden doorgestuurd. In diezelfde mail staat ook meer informatie over de historische plekken waar je langs loopt. En na afloop krijg je natuurlijk een unieke “Goeree” medaille thuis afgeleverd met een extra verrassing erbij.
Muziek Houd je van wandelen of rennen op muziek? Dan kun je luisteren naar de speciale Spotify Playlist die speciaal is gemaakt voor de fitr Goereese Streekrun!

20210611 Flyer fitr Goereese Steekrun zonder uitleg DESKTOP Q9P0VJN jun 12 164120 2021 Conflict

Op vrijdagmiddag 4 juni is de Minigolf Ouddorp Duin op een feestelijke en originele door kinderen geopend. Jula den Hollander (8) begon met een speech over de totstandkoming van de golfbaan. Zij bedankte de aanwezige wethouder Tea Both, voor de verkregen subsidie vanuit het steunfonds van de gemeente. Daarna werd er luid afgeteld door alle aanwezigen en mocht een grote groep kinderen de baan openen door de eerste bal te slaan op een van de 18 holes. Vanuit Strandtheater Houten Kaap kwam het idee voor een minigolfbaan in recreatiegebied Ouddorp Duin. Door de coronamaatregelen, moest ook de Houten Kaap maanden gesloten blijven en werd er nagedacht over het uitbreiden van de bedrijfsvoering. Met hulp van het steunfonds, een extra lening en door cofinanciering met de Ouddorp Duin ondernemers is de baan gerealiseerd. “Afgelopen jaar is ook voor ons een moeilijk jaar geweest, maar eigenlijk ook een goed jaar. Door de lockdown hadden we als team de tijd om leuke nieuwe creatieve ideeën uit te werken.. We hebben nog meer mooie plannen voor de zomer, zoals de openlucht bioscoop”, vertelt Simone Baaijens, manager Strandtheater Houten Kaap.

20210607 afbHoutenKaapGOLF

Vanaf 25 juni organiseren fitr (Adviesgroep De Vogel), GO Sports 2020, bierbrouwerij Solaes, Goed voor Goed, DINK en het Streekmuseum de “GO Garreltocht”. Pak je fiets of je step, bel je maatje of verzamel je gezin en trek er lekker op uit tijdens deze culturele fietstocht over het mooie Goeree-Overflakkee.

Wat is een garrel? 
Een garrel is in het dialect van Goeree-Overflakkee een slag in je wiel. Het is een leuk Flakkees woord en tovert bij velen een glimlach op het gezicht. Voor de eerste Garreltocht uit de geschiedenis zijn zes routes uitgezet tussen de 30 en 110 kilometer langs diverse bezienswaardigheden op het eiland Goeree-Overflakkee. Waar dijken braken, zeeslagen werden gewonnen en deltawerken werden gerealiseerd.

Goodiebox 
Voor 14,95 krijg je vóór de tocht een goodiebox thuisgebracht ter waarde van 20 euro. Hierin zit een heerlijk biertje van Solaes, Flakkeese kruukplaetjes voor onderweg en een limited edition t-shirt van de tocht thuisgebracht. De routes krijg je via de e-mail. Dan kun je voor jezelf kiezen welke route je wilt rijden, maar je kunt ze natuurlijk ook allemaal afleggen!

20210607 afb Garreltocht1

Ouddorp Duin, het recreatiegebied tussen de duinen van Ouddorp, breidt uit. Rond het gezellige strandplein is een nieuwe delishop geopend, wordt een outdoor- en speelgoedwinkel ingericht en is een begin gemaakt met de aanleg van een 18 holes minigolfbaan. Bijna vier jaar na de opening is Ouddorp Duin een vertrouwd stukje Ouddorp geworden voor de lokale bevolking én toeristen. Het strandplein van dit recreatiegebied is de perfecte tussenstop tijdens een fietstocht of wandeling door de duinen, een heerlijke plek om te spelen en te ontspannen en een goede locatie voor evenementen en (outdoor)activiteiten. Door de coronacrisis en de daarmee samenhangende sluiting van de horeca en verbod op evenementen en grootschalige activiteiten zijn de ondernemers van Ouddorp Duin op zoek gegaan naar alternatieve diensten om toch iets te kunnen bieden voor de bezoekers die gelukkig wel naar het gebied bleven komen.  

2021 06 26 OuddorpDuin afb minigolfbaan

Subcategorieën

Back to Top