Flakkeenieuws.nl

17 februari 2020

  • Tieners gewond bij ontploffing in schuur Melissant
    Bij brand in een schuur aan de Nolleweg in Melissant zijn zaterdagavond 15 februari 2020 twee jongens gewond geraakt. De slachtoffers waren rond 19:00 uur bezig in de schuur bij een woning toen een kachel ontplofte.
  • Zangeres Pearl Jozefzoon presenteert 1e Paascd in Ouddorp
    Op vrijdag 13 maart 2020 is Pearl Jozefzoon te gast in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp. De talentvolle zangeres presenteert dan samen met organisatie Zingen in de Kerk haar allereerst Paascd. Dankzij inspirerende teksten, verfrissende inzichten en de unieke Pearl-sound kunnen bezoekers genieten van een mooi, intiem concert dat niet snel vergeten zal worden.
  • Tien brandweermannen Koninklijk onderscheiden
    Vrijdagavond 14 februari 2020 speldde locoburgemeester Daan Markwat tijdens een feestelijke korpsavond van de vrijwillige brandweer bij tien brandweerlieden een Koninklijke onderscheiding op.

Nieuws

Mooie meisjes met nog mooiere stemmen die met geheel eigen vertolkingen van de beste nummers uit de Nederlandse popmuziek hun visie op Nederland geven, dat zijn de Meisjes met de Wijsjes. Zaterdag 15 februari zijn zij met hun nieuwe voorstelling ‘Moerstaal’ te bewonderen in strandtheater Houten Kaap. Nederland. Het land waar je van je fiets afwaait en er altijd een gratis douche op de loer ligt. Waar de mensen tot de gelukkigste ter wereld behoren, maar waar ook veel wordt geklaagd. Het land waar iedereen tolerant is, maar niemand welkom. Het land van burenruzies, geluidsoverlast en onbeschoft gedrag. Zijn wij direct of zijn we gewoon lomp? Zijn wij praters of zwijgen we liever, want wat zullen de buren wel niet denken? De Meisjes met de Wijsjes willen het daar in hun tweede programma ‘Moerstaal’ wel even over hebben. In hun eigen muzikale taal, onze moerstaal, met nog brutalere liedjes. U zult de zaal met een zonnige lach verlaten.

Vrijdag 7 februari speelt Ernst Jansz in ons kleine maar fijne theater in Middelharnis. Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 70 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan. In 2017 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album, De Neerkant. Behalve nummers van dit album speelt Ernst Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn repertoire. Ernst Jansz wordt begeleid door Guus Paat (gitaren), Aili Deiwiks (viool) en Richard Wallenburg (bas). Een voorstelling om NIET te missen, u bent van harte welkom!

2020 02 07 Ernst Jansz foto Luna JanszKLEIN

Stichting ZIJN, theater Diekhuus, Beneden Zandpad 7, 3241 GA Middelharnis
vrijdag 7 februari  | 20.15 uur | € 19,50 incl. consumptie reserveren www.hetdiekhuus.nl
volg ons op facebook, twitter en instagram @ hetdiekhuus

OUDDORP - De kleuters van de openbare basisscholen De Westhoek, Buten de Poorte en het Stellegors hebben de Nationale Voorleesdagen feestelijk afgesloten in Strandtheater Houten Kaap in Ouddorp. Theatermaker Ton Meijer was afgelopen woensdag weer terug in het theater en dit keer niet met zijn bekende voorstellingen van Aadje Piraatje, maar met  de voorstelling ‘Ton heeft geen zin’. In de voorleesvoorstelling stond ‘Moppereend’, het prentenboek van 2020 centraal. “Ik vond het heel grappig dat we steeds rondjes door de zaal moesten lopen met de wolk boven de moppereend”, zegt de 4-jarige Surren enthousiast. De kleuters werden meerdere malen naar voren gehaald om mee te spelen met de acteur. Ze  moesten vooral allemaal flink mopperen, wat nog niet zo makkelijk is als je zo erg moet lachen om die grappige Moppereend. Karlijn Pronk: “Heel knap hoe Ton Meijer de kinderen altijd zo leuk laat meespelen. Ook voor ouders was het een heel grappige voorstelling. We komen hier vaak in het theater, maar dat we nu een keer met de hele klas gingen was wel heel bijzonder”.

2020 02 03 afb kindertheater Ton Meijer

Subcategorieën

Back to Top