Flakkeenieuws.nl

25 juni 2019

 • FrameWave Studios geopend door Ada Grootenboer en Dave von Raven
  Burgemeester Ada Grootenboer en leadzanger van The Kik Dave von Raven hebben dinsdag 25 juni 2019 in aanwezigheid van een kleine honderd gasten de vier oefen- en opnamestudio’s van FrameWave in Oude-Tonge geopend. Daarnaast hebben zij de naam onthuld van de culturele huiskamer waar de vier studio’s aan grenzen: Come Together.
 • 112-storing: politie geeft alternatief noodnummer
  Alarmnummer 112 was op maandagmiddag 24 juni 2019 niet bereikbaar door een landelijke storing bij KPN. Er was een speciaal noodnummer door de landelijke politie geopend. Mensen in nood konden bellen naar 088-6628240. Rond 19:30 uur was de storing grotendeels verholpen.
 • Werkzaamheden duikwrak Le Serpent in Grevelingen afgerond
  Afgelopen vrijdag 21 juni 2019 zijn de werkzaamheden aan scheepswrak Le Serpent in de Grevelingen afgerond. Inmiddels is het tijdelijke duikverbod opgeheven en is het scheepswrak weer toegankelijk. Ook het negatief duikadvies is komen te vervallen.

Nieuws

Op zaterdag 6 juli 2018, aanvang 10.00 uur, is er een MEESPEELDAG van het Muziekgebouw G-O in het Diekhuus, Beneden Zanpdad 7 te Middelharnis. 

Verdeeld over de zalen van het Diekhuus gaan er dan 5 nieuw te vormen ensembles een hele dag aan de slag om prachtige muziek o.l.v. enthousiaste docenten in te studeren. Om 16.00 uur wordt deze dag dan – ongetwijfeld voor een talrijk publiek – afgesloten met een mooi concert in de Rabobankzaal waar de ingestudeerde muziek dan uitgevoerd wordt. De leerlingen van het Muziekgebouw en spelers “van buitenaf” worden van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze dag. De deelname is gratis. Wel graag op die dag zelf een muziekstandaard en een lunchpakket meenemen.

De 5 ensembles zijn:

Groot Orkest (groot gemengd ensemble: diverse instrumenten) o.l.v. Elly Bakker

 1. Koperensemble o.l.v. Nelly van der Vegt
 2. Viool/Fluit/Gitaar/Harp Ensemble o.l.v. Heleen DeWitte
 3. Slagwerkensemble o.l.v. R. Heijerman
 4. Beginnersensemble (gemengde samenstelling) o.l.v. Edwin Matthee.

logo MuziekGebouwGO 

Muziekvereniging Apollo uit Nieuwe-Tonge start een uniek en onderscheidend orkest.
Op Goeree-Overflakkee en de omringende gebieden wordt muziek gemaakt in harmonie, fanfare- en brassband- (HaFaBra)-orkesten. Deze orkesten zijn georganiseerd in verenigingsvorm en werken doorgaans volgens een jaarplan, waarin prestaties en verenigingsactiviteiten een belangrijke plaats innemen. Niet iedereen die een muziekinstrument bespeelt is in de gelegenheid om het jaar rond actief lid te zijn van een vereniging.Voor deze muzikanten wil Apollo een alternatief opzetten in de vorm van een Dagorkest wat op projectbasis gaat functioneren. Het Dagorkest gaat zoals de naam al doet vermoeden overdag repeteren en werkt in een periode van 8 á 10 weken naar een concert toe dat gekoppeld wordt aan een actueel thema of gebeurtenis binnen de regio. Na het concert wordt het orkest ontbonden tot het volgende project. Muzikanten kunnen zich per project inschrijven. Iedereen die een instrument bespeelt uit de HaFaBra-bezetting is welkom om deel te nemen. We gaan ervan uit dat deelnemers de beschikking hebben over een instrument, als dit niet het geval is kunnen we bemiddelen bij het huren van een instrument. Om de kwaliteit van het concert goed te laten zijn wordt er verwacht dat je minimaal 6 van de repetities inclusief de generale aanwezig bent. De partijen worden verdeeld door de dirigent gebaseerd op het opgegeven niveau en orkestervaring.

20190620 afb persbericht Apollo

Op vrijdag 9 augustus 2019 is het weer zover. Veel mensen vragen naar "die ouderwetse Oldtimerrit onderaan D’n Diek”. Nou, hij komt er weer aan deze zomer! Middelharnis Centrum en Autoclub Carwei hebben de handen nogmaals ineen geslagen. Een ouderwets gezellige avond wordt het, met een rit én een show. Het verzamelpunt voor de rit is als van ouds op het terrein van Fleuren Middelharnis BV en dit zal zijn tussen 17:30 uur en 18:00 uur. Lees hieronder verder en geef je op. De deelnemers worden op het industrieterrein van Middelharnis door de organisatie ontvangen en krijgen hier een aantal consumptiebonnen en een herinneringsvaantje. Het is de bedoeling dat de rit met de klassieker 'op leeftijd' (bouwjaar vermelden bij opgave) wordt gereden. De stoet rijdt met het oudste voertuig voorop. Na opstelling van de klassiekers vertrekt de groep omstreeks 18:30 uur (aaneensluitend!) naar het centrum van Middelharnis. Bij aankomst, rond 19:30 uur onderaan de winkeldijk in het centrum van Middelharnis, parkeren de voertuigen zo snel mogelijk op de aangegeven plaats door de organisatie.

201908 afb Diekdag Oldtimers

Subcategorieën

Back to Top