Flakkeenieuws.nl

19 november 2018

  • Brand bij recyclingbedrijf Oude-Tonge
    Bij een recyclingbedrijf in Oude-Tonge is maandagmorgen 19 november 2018 omstreeks 07:00 uur brand ontstaan. Het bedrijf zit in de polder aan de Noordlandsedijk tussen Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge. Diverse brandweereenheden zijn opgeroepen om de grote brand te bestrijden.
  • Auto uitgebrand in Sommelsdijk
    Op een parkeerplaats aan de Fazantstraat in Sommelsdijk is in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november 2018 een personenwagen uitgebrand. De brandweer werd hiervoor omstreeks 05:55 uur opgeroepen.
  • Jongen gewond bij aanrijding met bus in Ooltgensplaat
    In Ooltgensplaat is een lijndienstbus over een voet van een voetganger gereden. Het ongeval gebeurde woensdag 14 november 2018 omstreeks 14:00 uur op de Weelstraat. De jongen werd geraakt toen de bus afsloeg.

Nieuws

De kindertheatervoorstelling ‘Aadje Piraatje viert Sinterklaasfeest’ is helaas geannuleerd vanwege ziekte . Nu op het programma op 21 september de film Sinterklaas & en het Gouden Hoefijzer in het Diekhuus.
De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel het verliest Amerigo zijn magische hoefijzer. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar één gouden hoefijzer.

Sinterklaas Het Gouden Hoefijzer ps 1 jpg sd low

 

Sommelsdijk- De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) start maandagavond 12 november met een 2-daagse avondcursus met de titel: “Vive le Geus is nu de leus”. In deze cursus wordt de literatuur uit de Tachtigjarige Oorlog besproken door Dagmar Pegels-Duine en tegen de historische achtergronden geplaatst door Martina Westdorp. Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Deze strijd tegen de Spanjaarden is een veel beschreven periode in de geschiedenis. 

20181106 afb ViveLeGeus geschcursus

‘Nader tot U’
Een foto-expositie van Hans Groenendijk in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk van 11 november t/m 19 december 2018. Nader tot U’ is de titel van deze expositie van Hans Groenendijk over de voeten van de gekruisigde Jezus Christus. Ongeveer 25 jaar geleden is hij er mee begonnen en hij heeft er nu een conceptueel project van gemaakt. De foto’s, voornamelijk gemaakt tijdens vakanties in Europa, zijn genomen in kerken, musea, in het buitengebied en op kerkhoven in dorpen en steden. Het zijn foto’s van details van schilderijen, beelden, kunstuitingen, gebruiksvoorwerpen, grafmonumenten, enz.. De dragende materialen van de kunstenaars zijn linnen, steen, metaal en stoffen. Deze variatie geeft de serie een spanningsveld. Jezus aan het kruis is een intense weergave van groot leed, dat leed heeft hij nog intenser willen weergeven met een kleiner en eenvoudiger beeld. Hans tekent en schildert vanaf zijn kindertijd en is op 23 jarige leeftijd lid geworden van De Rarekiek waar hij enkele jaren lid van was. 

20181106 afb expo Groenendijk

Subcategorieën

Back to Top