Flakkeenieuws.nl

08 juli 2020

  • Goeree-Overflakkee omarmt De Beroepscampus
    De Beroepscampus, dé plek waar vakmensen van de toekomst worden opgeleid. Met die ambitie slaan RGO, CSG Prins Maurits, Bouwmensen Zuid-West, Lentiz, Albeda, regionale ondernemers en de gemeente Goeree-Overflakkee de handen ineen om toonaangevend en vernieuwend beroepsonderwijs in de regio aan te bieden. De Beroepscampus – inmiddels bekend op Goeree-Overflakkee en in de regio – blijft de naam waarmee de onderwijsinstellingen samen sterk de toekomst ingaan.
  • Aanrijding met drie voertuigen op N215
    Op het einde van zaterdagmiddag 4 juli 2020 vond er op de Langeweg N215 tussen Middelharnis en Nieuwe-Tonge een aanrijding plaats tussen drie voertuigen. Zowel de politie als ambulance kwamen ter plaatse.
  • Rioolonderzoek Goeree-Overflakkee: hoge concentratie amfetamine
    De gemeente Goeree-Overflakkee gaat intensiever inzetten op het voorkómen én aanpakken van drugsgebruik. Onderzoek van het rioolwater heeft voor de gemeente de noodzaak hiervan bevestigd. Het is vooral ook belangrijk dat in de komende periode meer inzicht komt in het verontrustend hoge speedgebruik op Goeree-Overflakkee.

Nieuws

Summerschool Al een aantal jaar bieden de leesconsulenten van de bibliotheek onder de noemer SummerSchool workshops aan voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen kunnen meedoen met workshops  MineCraft en BoomWhackers , er is een escaperoom, een gigagrootganzenbord en een bloemen & plantenfestijn. De workshops zijn tijdens de zomervakantie in alle vestigingen van de bibliotheek; in Middelharnis, Hellevoetsluis en Brielle. SummerAcademy Ook voor volwassenen is er genoeg te doen in de bibliotheek. De SummerAcademy biedt korte, actieve en praktische workshops en heeft als thema natuur en ontspanning. In twee uur krijg je een introductie in een onderwerp. Zoals leer beter fotograferen tijdens de workshops natuurfotografie, teken mee onder de platanen in Oostvoorne of leer de geschiedenis van je dorp beter kennen tijdens een stadswandeling door Middelharnis of een fietstocht door Brielle en omgeving. Er zijn in augustus workshops in de hele regio, van Brielle en Oostvoorne tot Middelharnis en Ouddorp.

2020 07 03 afb summerschool bieb

In het voorjaar van 2019 startte de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, samen met de gemeente Goeree-Overflakkee, het digiTaalhuis. Met als gezamenlijk doel de laaggeletterdheid te verminderen en de participatie en zelfredzaamheid van inwoners van Goeree-Overflakkee te vergroten. Zoals de naam al zegt, biedt het digiTaalhuis hulp en ondersteuning op den op het gebied van digitale vaardigheden en taalvaardigheden. Zo zijn er cursussen op digitaal gebied, de ‘Opmaat naar School’ (een taalopleiding voor beginners), het Leescafé en het Taalcafé. Ook zijn er Taalmaatjes actief; vrijwilligers die één of twee cursisten begeleiden bij het verbeteren van de Nederlandse taal. Het digiTaalhuis is er voor iedereen die zijn of haar taal en digitale vaardigheden wil ontwikkelen. Of je nu van buiten Nederland komt of hier bent geboren.

20141020 bieb logo BZHDkl

Op woensdag 8 en donderdag 9 juli organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta online peuterochtenden. Tijdens deze ochtend wordt er voorgelezen uit het boek Handje van Tjibbe Veldkamp, daarna ga je zingen en bewegen op het verhaal. Het is de eerste keer dat de Bibliotheek een digitale peuterochtend organiseert. Want hoewel de meeste vestigingen weer open zijn, is het niet in alle vestigingen mogelijk om activiteiten te organiseren en daarbij de 1 ½ meter afstand te handhaven. De digitale peuterochtend start om 9.30 uur en is gratis. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek, na aanmelding ontvang je op de dag naar keuze een link waarmee je op de online peuterochtend kunt bekijken.

2020 07 03 Handje Peuterochtend

Vorige week kwam het goede nieuws van de overheid, bibliotheken mogen hun deuren weer openen! Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta werkt sindsdien toe naar het openen van een aantal vestigingen per 20 mei. Het gaat dan om de vestigingen in Hellevoetsluis, Brielle, Oostvoorne, Ouddorp en Middelharnis. Bij deze vestigingen kunnen dan weer boeken geleend worden. Andere faciliteiten, zoals de leestafel, studie- en werkplekken en computers zijn nog even niet beschikbaar en ook activiteiten zoals het aanschuifkoor, tekentafel of het leescafé kunnen nog even niet. De vestigingen in Oude-Tonge en Rockanje blijven voorlopig nog gesloten.

Victor Thissen, bestuurder van de Bibliotheek, licht toe: ‘Het belangrijkste is dat we onze bezoekers veilig kunnen ontvangen. Daarvoor moeten we uiteraard voldoen aan allerlei richtlijnen zoals het plaatsen van schermen en aanbrengen van looproutes. De eerste stap is dat mensen weer langs kunnen komen om boeken te lenen, daarna gaan we kijken hoe we op een verantwoorde manier andere zaken weer op kunnen pakken.’

20141020 bieb logo BZHD

Subcategorieën

Back to Top