De Vereniging Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk is opgericht in 1949 op initiatief van de heer A..J. Kruider. Onze doelstelling is om op aansprekende wijze het verhaal van de geschiedenis van Goeree-Overflakkee te vertellen en het erfgoed van het eiland te bewaren. Het Streekmuseum wordt regelmatig bezocht door scholen, waardoor het historisch besef van het voormalige eiland Goeree-Overflakkee mede wordt ontwikkeld. Dit geldt in het bijzonder omdat ieder seizoen wisselende exposities worden getoond. Het bestuur bestaat uit zeven personen; er is een vaste medewerker als suppoost/beheerder; daarnaast heeft het streekmuseum een aantal vrijwilligers die rondleidingen verzorgen en werkzaamheden verrichten.

streekmuseum2

Lid worden
Het lidmaatschap geeft, bij een jaarlijkse bijdrage van € 20,- vrije toegang tot het streekmuseum tijdens de openingstijden. De ledenvergadering wordt jaarlijks gehouden in april. In aansluiting op het huishoudelijk gedeelte wordt een lezing verzorgd over een museaal onderwerp.

Het rekeningnummer van het museum is NL83 RABO 0341 6133 55 t.n.v. Vereniging Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Ons fiscaal nummer is 35.50.175.

Onze partners
Naast Historische Vereniging De Motte heeft sinds enige jaren ook de Stichting De Tweede Wereldoorlog op Goeree-Overflakkee (WO2GO) de beschikking over een expositieruimte, waarbij de collectie jaarlijks wordt gewisseld.

De stichting Eeuwkant verzorgt de inrichting van de collectie klederdrachten en streeksieraden van het streekmuseum. Een audio-videoinstallatie schenkt aandacht aan onderwerpen als klederdrachten, de watersnoodramp en de familie Van Aerssen, destijds ambachtsheren van Sommelsdijk. De expositie over de joodse eilandbewoners van Goeree-Overflakkee heeft een semipermanente status.

Museumarchief
Voor het raadplegen van archiefmateriaal wordt u verwezen naar het streekarchief Goeree-Overflakkee, Dwarsweg 40, 3241 LB, Middelharnis, Tel. 0187-140187, E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onze contactgegevens:
Kerkstraat 4 - 12
3245 AK Sommelsdijk
Telefoon: 0187 - 48 37 78
Mobiel: 06 52 - 15 31 69
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Suppoost/beheerder:
Mevr. M. (Ria) Broeders-Rooseman

Back to Top