Tiengemeten; het laatste echte eiland van Zuid-West Nederland, vlakbij Rotterdam. Een bootreis verwijderd van het jachtige, moderne leven op de vaste wal. Wie de reis naar het eiland maakt, raakt onherroepelijk onder de indruk. Van de rust, de ruimte en de weidsheid.

Steeds meer mensen ontdekken natuureiland Tiengemeten. Vertellen er over aan anderen. Of schrijven er over, in kranten en tijdschriften. Zo is Tiengemeten één van de meest besproken natuurprojecten van ons land geworden. Pak de kaart van Nederland erbij, en u ziet Tiengemeten zó liggen. Verrassend uitgestrekt is 't, vergelijkbaar met een klein Waddeneiland.

Het eiland is onderdeel van de EHS,de ecologische hoofdstructuur,die in 2018 gerealiseerd moet zijn. Dan zal 730 000 hectare natuurgebied - dat is 18 % van Nederland-met elkaar verbonden zijn.

In 2006 is het eiland omgevormd van landbouwgrond naar natuur. Het eiland groeit nu uit tot een natuurgebied zoals je dat in Nederland eigenlijk nauwelijks ziet. Echte wilde natuur, met stromende geulen en kreken. Hier kunt u wandelen door ongebaand terrein, terwijl de zeearend boven uw hoofd cirkelt. Wandelend of struinend over het eiland maakt u kennis met de drie sferen op het eiland. Bij de opening op 10 mei 2007 benoemt minister Gerda Verburg Tiengemeten tot ‘het grootste natuurontwikkelingsproject van Nederland’.

 internet:

www.tiengemeten.com
www.natuurmonumenten.nl
www.tiengemeten.info

Back to Top