Theater

In het Diekhuus wordt regelmatig een theater voorstelling geprogrammeerd. Ook elders in de regio vinden voorstellingen plaats.

Evenement

1718_TC_Logo_cameretten400.jpg
Titel: Cabaret 'Cameretten Finalisten'
Wanneer: Vrijdag 26 Januari 2018, 20:15
Waar: Diekhuus, Rabobankzaal - Middelharnis
Categorie: Theater
 
 

Omschrijving

Zaterdag 25 november was in het nieuwe Luxor Theater een eind aan de strijd om de 52e editie van Cameretten gekomen. Drie getalenteerde finale acts hebben alles op alles gezet om de felbegeerde Juryprijs mee naar huis te nemen. Na lang beraad kende de jury, onder leiding van juryvoorzitter Rob van Wijk, aan het eind van een succesvolle avond de Juryprijs toe aan Janneke de Bijl. Op 26 januari spelen de Cameretten Finalisten in het theater van het Diekhuus in Middelharnis!

Bij Cameretten telt ook de mening van het publiek. Door middel van een stembiljet heeft het publiek bepaald dat Janneke de Bijl zich tevens Publieksprijswinnaar mag noemen! De jury mag naast de Juryprijs ook de Persoonlijkheidsprijs uitreiken. Dit jaar is deze prijs uitgekeerd aan Andries Tunru.

In de finale stonden: Andries Tunru, Janneke de Bijl en Mark Waumans.

2017 11 eerste foto winnaars cameretten400
foto Jaap Reedijk

De jury over Jury- en Publieksprijswinnaar Janneke de Bijl:
‘’Janneke de Bijl typeert zich als 'net niet gezellig'. Dat is de sterke, zelfverzekerde opening van een fijne voorstelling. Hoewel ze vooral sombere gedachten laat horen is haar toon juist erg fris en het materiaal bijna continu van een hoog niveau. Janneke speelt soepel, voelt zich duidelijk thuis op het podium en durft de tijd te nemen. Ze blijft altijd rustig, ook als een gesprekje met de zaal niet direct het gewenste resultaat oplevert. Daardoor heb je als publiek het idee in goede handen te zijn’’.

De jury over Persoonlijkheidswinnaar Andries Tunru:
‘’Andries is origineel in zijn spel en in zijn grappen, die hij vaak prettig terloops in zijn zinnen verwerkt. Je gaat gemakkelijk mee in Andries zijn gedachten, mede omdat verschillende elementen die hij aan het begin introduceert later weer terugkomen. Bovendien is hij bedreven in het uitvergroten van zijn brein.’’

Eerder wonnen o.a. Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Daniel Arends en Patrick Laureij de Juryprijs. Vorig jaar mocht Pieter Verelst deze prijs in ontvangst nemen.

Uitrusten is er niet bij! De drie finalisten zijn van december ’17 tot en met mei ’18 in meer dan 50 theaters en drie poppodia door heel Nederland te bewonderen tijdens de finalistentournee. Kijk voor meer informatie op www.cameretten.nl.

Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Laat je vanavond verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers en zie de topcabaretiers van morgen!

1718 TC Logo cameretten400

Diner in onze Foyer
Bij deze voorstelling is het mogelijk vooraf in de gezellige foyer van het Diekhuus te eten.
Het diner bestaat uit een voorafje, hoofdgerecht in buffetvorm en een nagerecht. Aanvang diner 18.00 uur.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
€ 15,00 / met diner € 41,00 / Rabobankzaal / 20.15 uur

bestel hier uw toegangskaart(en) met diner

bestel hier uw standaardtoegangskaart(en)

www.hetdiekhuus.nl

Locatie gegevens

Locatie Diekhuus, Rabobankzaal
Straat: Beneden Zandpad 7
Stad: 3241 GA Middelharnis
Land: NL
Back to Top