Theater

In het Diekhuus wordt regelmatig een theater voorstelling geprogrammeerd. Ook elders in de regio vinden voorstellingen plaats.

Evenement

20170415_logo_CamerettenFestival400.jpg
Titel: Cabaret 'Cameretten Finalisten'
Wanneer: Zaterdag 15 April 2017, 20:15
Waar: Diekhuus, Rabobankzaal - Middelharnis
Categorie: Theater
 
 

Omschrijving

Laat je verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers! Zaterdag 15 april spelen de Cameretten Finalisten in de Rabobankzaal van het Diekhuus.

De winnaar Alex Ploeg en finalisten Victor Luis van Es en Pieter Verelst hebben er zin in!

Bij Cameretten telt ook de mening van het publiek. Door middel van een stembiljet heeft het publiek bepaald dat Alex Ploeg zich Publieksprijswinnaar mag noemen! De jury mag naast de Juryprijs ook de Persoonlijkheidsprijs uitreiken aan één van de negen halve finalisten van ’16. Deze prijs wordt alleen uitgekeerd wanneer zich tussen de halve finalisten een heuse theaterpersoonlijkheid bevindt. Dit jaar is deze prijs uitgekeerd aan Tim Teunissen. In de finale stonden: Alex Ploeg, Victor Luis van Es en Pieter Verelst.

De jury over Cameretten 2016:
“De afgelopen vier avonden zagen, bleven de deelnemers vrijwel zonder uitzondering dicht bij zichzelf. Maakten ons deelgenoot van hun vele vragen, twijfels, de vlucht, de zoektocht naar antwoorden, naar verbinding. Wie ben ik? Hoe verhoud ik mij tot mijzelf, tot de ander? Doe ik het wel goed? En wat heb ik tot nu toe gepresteerd? Het leverde enkele spannende, en soms hilarische zoektochten op.
De deelnemers stonden veelal stevig en zelfverzekerd op het podium. Bespeelden met opvallend gemak het Oude Luxor. Een mooie vorm, een doordacht decor, een soepele presentatie. Inhoudelijk bleek het niveauverschil dit jaar echter groot. De programma´s die er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit staken, zag u deze avond in een sterke finale waarin stand-up comedy, cabaret en absurdisme de strijd met elkaar zijn aangegaan.”

De jury over Juryprijswinnaar Pieter Verelst:
“Met zijn spannende opkomst grijpt Pieter Verelst je direct bij de kladden. Om je een half uur lang niet meer los te laten. Hij vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. Pieter zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.”

De jury over Publieksprijswinnaar Alex Ploeg:
Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Iedereen voelt zich weleens ongemakkelijk tijdens gesprekjes met de kapper. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekende gitarist. Dat laat hij horen tijdens een hilarisch nummer over de 'Koning van de aanleunwoning' en in het slotlied, dat een stuk serieuzer is en waarin hij vraagt om hoop en bijval.”

De jury over Persoonlijkheidswinnaar Tim Teunissen:
“De jury ziet dat Tim een geschoold acteur is en dat hij goed heeft nagedacht over de opbouw van zijn optreden. Helaas missen de personages in de uitwerking soms diepte en contrast ten opzichte van elkaar. We vermoeden dat dit deels te wijten is aan de genoemde technische problemen. Toch complimenteert de jury Tim met zijn improvisatievermogen en willen we benadrukken dat zijn talent niet onopgemerkt is gebleven. Zijn personages bezitten stuk voor stuk een prettige tragiek, die er onder gunstigere omstandigheden waarschijnlijk beter uit was gekomen.”

Cameretten Festival, dé cabaretkweekvijver van Nederland! In meer dan vijftig jaar tijd hebben vele grote namen hier hun eerste stappen gezet. Zo hebben duizenden mensen onder andere Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Jandino Asporaat zien vallen en weer opstaan! Laat je vanavond ook verrassen door vers cabarettalent en ontdek de topcabaretiers van morgen.
In 1966 gestart als lustrumactiviteit van studentenvereniging SSR te Delft, 51 jaar later uitgegroeid tot één van de grootste cabaretfestivals van Nederland. Cameretten Festival is nog steeds hét platform dat jong cabarettalent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek. De strijd om de winst van Cameretten Festival 2016 is gestreden! Na de selecties, workshops, try-outs, de halve finale en finale is het nu tijd voor de Finalistentournee.
De drie aanstormende cabarettalenten staan te popelen. Bereid je voor op een avond keihard lachen!

Eetarrangement
Bij deze voorstelling is het mogelijk vooraf in de gezellige foyer van het Diekhuus te eten. Het ‘eetarrangement’ bestaat uit een voorafje, hoofdgerecht in buffetvorm en een nargerecht. voorafgaand aan de voorstelling van de Cameretten Finalisten verzorgt Croissy Catering ons eetarrangement. Aanvang van het eetarrangement is 18.00 uur.

Croissy logo2HR 300

U bent van harte welkom!

datum zaterdag 15 april 2016
locatie Diekhuus, Rabobankzaal, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
aanvang 20.15 uur / aanvang met eetarrangement 18.00 uur
toegang € 15,00 / kassakaart € 16,00 / eetarrangement € 41,00

klik hier om een standaardtoegangskaart met eetarrangement te reserveren

klik hier om een standaardtoegangskaart te reserveren

Locatie gegevens

Locatie Diekhuus, Rabobankzaal
Straat: Beneden Zandpad 7
Stad: 3241 GA Middelharnis
Land: NL
Back to Top